Starity

Hírességek stílusevolúciója - Vanessa Hudgens

2013. május 12. 14:02   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk legújabb részében a Disney volt üdvöskéjének stílusalakulását vesszük górcső alá.

hirdetés
Hírességek stílusevolúciója - Vanessa Hudgens

A High School Musicallel ismerté vált színész-énekesnő mindig is nevezetes volt egyedi stílusáról. Karrierje kezdetén még a kislányos báj jellemezte, majd Disney-s pályafutása után egyre inkább a nőiesebb, dögösebb irányba kezdett haladni, az évek múlásával pedig számos változáson esett át, így cikksorozatunk legújabb részében Vanessa Hudgens stílusevolúcióját mutatjuk be.

2003-2004

Színészi karrierje a filmes világban 2003-ban kezdődött a Tizenhárom című filmben, majd egy évvel később, 16 évesen a Viharmadarakban kapott szerepet. Utóbbi premierjein korához illő ruhákat viselt: ha úgy adta az alkalom igazi hercegnőként színes, fodros dresszekben, máskor pedig lazábban, farmerben és egy egyszerű pólóban volt látható. A sminkelést nem vitte túlzásba, a természetesség jellemezte ezen a téren, frizuráját pedig többnyire kiengedve hordta, hol egyenesen, hol pedig göndören, esetenként hajcsattal vagy egy virággal díszítve.

2005-2006

Ebben a korszakban Vanessa egyre jobban kezdte kinőni a kislányos imidzsét és már a nőiesebb irányba haladt, hiszen megkapta Gabriella Montez szerepét a Disney nagysikerű musicaljében. Kevesebb habos-babos és harsány színű ruhát vett fel, helyettük inkább az egyszerű szabású, lágyabb színű darabokat preferálta, mint például a bézs és a fekete. Rengeteg csizmát hordott és az egyszerű farmer-póló kombót is kardigánokkal, blézerekkel dobta fel, ráadásul az ékszerek és hajpántok is egyre inkább teret nyertek öltözködése terén. Haja egyszerű, hosszú fazonú volt, amit immár egyre változatosabban hordott.

2007

Ebben az évben jött az első nagy változás a külsején, ugyanis megvált gyönyörű hosszú hajától és vállig érő frizurát újított a High School Musical második részéhez, nem mellékesen pedig kiadta élete első szólóalbumát. Öltözködése is egyre változatosabb lett: gardróbjában helyet kaptak a bőrkabátok, az egyre mélyebben dekoltált felsők és az egyre rövidebb szoknyák, ám a csizmák, hajpántok és a magassarkúk továbbra is szerves részei voltak mindennapi viseleteinek.

2008-2010

Ezen időszakban teljesedett ki igazán Vanessa sokszínű és változatos stílusa. 2008-ban a High School Musical-filmek befejező részéből hozta szokásos csajos stílusát, visszanövesztette haját és a boltok polcaira került második, modernebb hangzású stúdióalbuma is. Az egy év múlva következő Bandslamben kicsit rockosabbra vette a figurát, majd újabb egy év elteltével jött a Beastly, melyben frufruval volt látható és a hippi stílus is teret nyert. Az új küllemek természetesen nem csak a filmekben vélhetőek fel, hanem hétköznapi megjelenésein is: színes, virágmintás ruhadarabok, hosszú nyári szoknyák, rövidnadrágok, ingek, csizmák, saruk, bő pólók, napszemüvegek, miniszoknyák, szakadt farmerek és hatalmas kalapok jellemezték leginkább ekkor.

2011

Hudgens ekkor durvult be a színészet terén, hiszen megkapta a harcos amazon, Blondie szerepét az Álomháborúban, majd egy nyugodtabb alkotásban, az Utazás a Rejtélyes szigetre című filmben tűnt fel Josh Huctherson és Dwayne Johnson oldalán. Ebben az időben rengeteget utazott a filmek népszerűsítése miatt, ilyenkor pedig leginkább a kényelmesebb ruhákat, melegítőket és a különböző kabátokat részesítette előnyben, ám a premierekre fenomenális ruhakölteményeket válogatott össze. Nyakára varratott egy pillangós tetoválást is, egy idő után pedig megunta a hosszú loknikat és ismét a váll feletti fazon mellett tette le voksát, majd jött a legdrasztikusabb váltása a Gimme Shelter miatt: fiús, tépett frizurát vágatott és jó pár kilót is felszedett.

2012-napjaink

A 2012-es év elején Nessa még mindig sokkban tartotta a nagyközönséget rövid frizurájával, amivel az idő múlásával egyre inkább megbarátkoztak az emberek. Még ez év márciusában azonban tovább borzolta a kedélyeket, amikor is szőke hajkoronával pózolt egy a Facebook-ra feltöltött képen. Szerencsére később kiderült, hogy csak egy parókáról van szó, egy újabb filmszerep miatt, ami a Selena Gomezzel és Ashley Bensonnal közös Spring Breakers volt. Pár hónap múlva ismét újításokat hajtott végre, ugyanis haja végét lilára festette, ezt követően pedig hol hosszú, hol pedig rövidebb frizurával láthattuk. Öltözködés terén a hétköznapokon leginkább a laza viseletet részesíti előnyben a mai napig, köztük kalapokat, kardigánokat, csizmákat, napszemüvegeket, hosszú szoknyákat és egyéb kényelmes ruhadarabokat hord.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek