Starity

Marilyn Monroe: talán valóban öngyilkos lett?

2013. március 29. 18:06   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tragikus sorsú színésznő az aukcióra került levelében arról írt, hogy úgy érezte, megőrült és nem akar tovább élni.

hirdetés
Marilyn Monroe: talán valóban öngyilkos lett?

Ezen a héten számtalan történelmi érdekességű levél került aukcióra: 58 kézzel írott levél, amit Eisenhower elnök írt a feleségének, egy gépelt levél John Lennontól Paul és Linda McCartney-nak, valamint a Déli-sarkon haldokló Scott kapitány búcsúlevele a feleségéhez.

Talán a legnagyobb érdeklődést a tragikus sorsú színésznő, Marilyn Monroe levele keltette, aki kétségbeesetten írt a mentorának arról, hogy úgy érzi, kezd megőrülni. A filmcsillag, aki altató-túladagolásban veszítette el az életét, színész mentorának, Lee Strasbergnek panaszkodott arról is, hogy a kamera előtti játék hatalmas küzdelmet jelentett a számára.

A kézzel írott, dátum nélküli levélért legalább 33.000 fontra számítanak az aukción, és a dokumentum része egy ritka történelmi írásokból álló gyűjteménynek, amit internetes aukción bocsátanak eladásra május 30-án.

Marilyn így írt: „Gyenge az akaratom, de semmit nem bírok elviselni. Őrültnek hangzom, de tényleg úgy érzem, hogy kezdek megőrülni...Amikor csak kamera elé kell állnom, képtelen vagyok összpontosítani és mindent elfelejtek. Azután úgy érzem, mintha egyáltalán nem is léteznék” Majd arról is beszámolt, hogy nem akar többé élni.

A gyűjtemény néhány darabja az aukció előtt még nyilvános kiállításra kerül április 8. és 16. között Douglas Elliman Madison Avenue-en található művészeti galériájában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek