Starity

Anna Nicole Smitht szándékosan mérgezték?

2010. augusztus 07. 11:11   |   Szerző: Coco Selly

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A vád felelősségre akarja vonni A. N. Smith két akkori orvosát és ügyvédjét (élettársát), mert tudatosan tömték halálra nyugtatókkal Anna Nicole-t, holott mindannyian tudták, hogy gyógyszerfüggőségben szenved.

hirdetés
Anna Nicole Smitht szándékosan mérgezték?

A playmate mindkét orvosa megsértette a páciens védelmére és az orvosi felelősségre vonatkozó előírásokat, amikor annak idején gyógyszerfüggősége ellenére hajlandóak voltak felírni nagy mennyiségű erős gyógyszert az elhunyt playmate-nek.

Anna Nicole egykori élettársa és ügyvédje, Howard K. Stern is felelősségre vonható, mivel tisztában volt ezzel, mégis együttműködött a szőkeség orvosaival, sőt, ő maga is gyógyszerezte kedvesét — idézi az ügyész álláspontját az MSNBC a szerdán kezdődött Anna Nicole Smith-tárgyalásról.

2007. februárjában, véletlenszerű gyógyszer-túladagolásban elhunyt Smith haláláért közvetve (de közvetlenül nem) felelősek azok az doktorok, akik felírták neki a több mint 40 fajta erős nyugatót, melyeket a házkutatás alkalmával találtak A. N. bahamai otthonában.
Dr. Sandeep Kapoor és dr. Khristine Eroshevich más-más nevekre állítottak ki recepteket a legálisnál jóval nagyobb mennyiségű nyugtatóadagokból a Playboy-modellnek. A kiállított vények némelyike a playmate akkori élettársa Howard K. Stern nevére szóltak.

„Mindez nem történt volna meg az ő közreműködése nélkül” — hangsúlyozta ki az élettárs szerepét Renee Rose kerületi ügyész. A vádra természetesen Stern ügyvédje is felszólalt: „Törődött vele és dédelgette, szerette! Tanúk sora fogja ezt alátámasztani!” — bizonygatta. Az orvosok azt állítják, hogy a páciens érdekeit vették figyelembe, akinek krónikus fájdalmaira kellett szednie ennyiféle gyógyszert. Később elismerték, hogy a playmate is bűnös volt, hisz függősége ellenére bármit beszedett, amit éppen otthon talált.

Az orvosokat és Sternt 23 rendbeli bűncselekmény elkövetésével is vádolják. Közvetlen felelősséggel mégsem vádolták őket, Anna Nicole halála miatt pedig nem emeltek vádat ellenük.
Ha a vádpontokban mégis felelősnek bizonyulnak, akár 5 év szabadságvesztésre is ítélhetik őket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek