Starity

Vegyél magadnak Oscar-díjat!

2013. április 04. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Johnny Depp jobban teszi, ha vesz egy Oscar-díjat, ha már az Akadémia nem jutalmazza... s te is vehetsz magadnak, ráadásul egyenesen a készítőktől!

hirdetés
Vegyél magadnak Oscar-díjat!

Charles MacArthur forgatókönyvíró 1936-ben kapott Oscar-díjat a nyolcadik díjátadón a The Scoundrel történetéért. Ezt a szobrocskát adták el a keddi aukción, több mint 23 millió forintért – írja a Deadline. Sajnos a feje és a karja is megroncsolódott, mivel túlélt egyet, s mást 1936. március ötödike óta, de az még lenyűgözőbb, hogy a díj többet ért, mint maga a film!

Mielőtt a díjazottak ujjongásba kezdenének, hogy eladhatják a szobrukat – ez teljesen illegális, egy szerződés keretein belül ugyanis kijelentették, hogy nem adhatják el azokat anélkül, hogy felkínálnák az Akadémia javára. Természetesen ennek ellenére több mint kétszáz Oscart adtak el teljesen törvénytelenül, mivel a fekete piacon nagyon is keresett árucikkek.

David Copperfield történetesen a Casablanca rendezőjétől, Michael Curtiztól vásárolt Oscart 232.000-ért, ami annyira nem is sok, ha figyelembe vesszük, a film plakátja maga 100.000 dollárért kelt el. Orson Welles díja több mint 190 millió forintot érőnek bizonyult 2011 decemberében, és Michael Jackson is vett egyet David O. Selznicktől. Úgy fest, Hollywoodban manapság bárki kaphat Oscar-díjat – ha van elég pénze.


A kedden eladott antik Oscar-díj

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek