Starity

M. Shadows: „Mérföldkőhöz értünk”

2013. május 06. 09:09   |   Szerző: Lilimooo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Rock Sound Magazine M. Shadowsszal készített interjúja során szó esett legújabb dalukról, az albumról és egy esetleges DVD-ről is.

hirdetés
M. Shadows: „Mérföldkőhöz értünk”

2010-es Nightmare albumuk óta – amit elhunyt dobosuk, The Rev emlékére adtak ki – új lemezzel jelentkezik az Avenged Sevenfold. Miután a kaliforniai rockbanda bejelentette, ezentúl ki lesz az együttes dobosa, stúdióba vonultak, és hamarosan új albummal jelentkeznek. M. Shadows – a frontember – az interjú során beszélt a Call of Duty hivatalos daláról, a Carry Onról, egy új DVD-ről és természetesen az albumról is.

– Hogyan jött az ötlet, megírni a Carry Ont, a COD főcímdalát, és hogyan sikerült közösen megcsinálni?

– Ott kezdődött, hogy jó barátságban vagyunk a srácokkal a Treyarchnál. Együtt dolgoztunk az Activisionnal egy darabig, de a Treyarch-nál kezdődődött el a Call of Duty iránti szeretetem, nagyon sokat játszom vele! [nevet] Mikor a Black Ops 2 készült, elmentem a stúdióba játszani, és végül is ők megkérdezték, hogy szeretnénk-e hozzájárulni a dalhoz, amelyik végül a Carry On lett. Nagyon jól éreztük magunkat közben.

– Általában hogy megy az írás? Nyilvánvalóan mindenki izgatott amiatt, hogy hallja, milyen lesz az új album.

– Jól haladunk. Ez a legnehezebb album, amin valaha is dolgoztam. Már mindenen végigmentünk, a klasszikus zenétől kezdve az AC/DC stílusáig. The Rev nélkül néhány elem hiányzik. Általában én és Brian [Synsyter Gates] ülnénk le írni néhány dalt, majd Jimmy [The Rev] kapcsolódna be. Most csak azt tudjuk tenni, hogy biztosra megyünk, van miből dolgoznunk. Egy kicsit hosszabb ideig tartott [bizonyos ok miatt], de nagyon igyekszünk új szintre emelni a tudásunkat.

– Hogyan jellemeznéd az album eddigi hangulatát?

– Azt kell mondanom, hogy ez a legnagyobb, a legjobban koncentrált albumunk a City of Evil óta. A Walking the Fallentől a City of Evilig nagy változás történt az emberek számára, és ugyan az emberek eleinte nem fogadták lelkesen, végül ez lett a legnagyobb lemezünk. Nem hiszem, hogy olyan nagy lesz a rizikó, hiszen most elvárják tőlünk a változást. Ez egy groove album, nagy riffekkel és nagyon sok erővel. Remélem, hogy az embereknek át fog jönni.

– Milyen érzéseid vannak 2013-mal kapcsolatban? Úgy érzed, hogy készek vagytok a következő szintre lépni ezzel az albummal?

– Abszolút. Anélkül, hogy nyilvánosságra hoztuk volna az albumot, szervezzük a következő és az az utáni év Download Fesztiválján való fellépést [az egyik legnagyobb rock- és metálfesztivál]. Ez nagyon fontos nekünk. Először lépünk fel a Rock in Rión a következő évben [a Downloadhoz hasonló] – az Iron Maiden előzenekaraként – és ez megnyit előttünk egy új ajtót. Az igazság az, hogy tudjuk, hogy csak egyetlen mód van arra, hogy egy új szintre emelkedjünk, és emiatt kell egy nagyon jó album. Jelen pillanatban úgy érezzük, mérföldkőhöz értünk. Ha egyszer kiadsz a kezeid közül egy jó anyagot, az magáért beszél, de ha azt követően egy rossz jelenik meg, minden eltűnik.

– Mikre törekedtek leginkább ebben az évben?

– Az elején nagyon sok dolgunk lesz, ott lesz a stúdió, és dolgozunk egy DVD-n is. Az év második felében szintén sokat fogunk dolgozni, de lehetőségünk lesz egy kis pihenésre is. Napokat fogunk a számítógépnél tölteni, gitár-riffeket játszani, ami egy kicsit fárasztó, de nagyszerű lesz újra a világot járni és koncertezni. Ez az, amit én remélek ebben az évben.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek