Starity

10 divatikon, akinek 10 divatos darabot köszönhetünk

2013. április 06. 16:04   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány trendi darab sosem megy ki a divatból. Lássuk, kiknek köszönhetjük őket!

hirdetés
10 divatikon, akinek 10 divatos darabot köszönhetünk

Sok olyan dolog van a világon, amiért mi, nők különösen hálásak lehetünk, mint például a zsírszegény joghurt, az étcsokoládé, az egybetalpú cipők vagy a romantikus regények. Néhány divatkelléket szintén nem feledünk soha. Nézzük, kik azok a hírességek, akik segítenek a köztudatban tartani az egyes darabokat?

1) Kristen Stewart és a bőrdzseki

Privátban elég egyszerű lánynak ismerjük Kristent: smink nélkül, farmerben, szimpla felsőkben és motoros dzsekikben járkál az utcákon. Bár nem a 22 éves sztár találta ki a puritán divatot, nagy szerepe van az elterjedésében.

Főként azért, mert a fekete bőrdzsekit korábban a lázadó magatartáshoz kötötték, most azonban bárki hordhatja, egy szép blúzzal pedig egészen elegáns viselet is lehet.


Fotó: SPLASH NEWS

2) Alexa Chung és a bubigallér

A bubigallért általában a jó kislányokkal kötik össze, akik mindig időben hazaérnek és nem tesznek semmit, amit Hillary Clinton feltehetően mélyen elítél. Mindaddig, amíg meg nem érkezett Alexa Chung! A 29 éves brit modell felébresztette a gallért Csipkerózsika-álmából, és ma már egy trendi és elegáns viselet.


Fotó: GETTY IMAGES

3) Audrey Hepburn és a balettcipő

Egyszer maga mondta: „Az Audrey Hepburn-kinézethez az ember lányának csak pónifrizurára, hatalmas napszemüvegekre és ujjatlan ruhácskákra van szüksége.” Akkor még nem is sejtette, hogy a legnagyobb dolog, amit a női divatban maga mögött hagy, az a balerinacipő lesz.

Audrey mutatta meg a hölgyeknek, hogy ami szép, annak nem kell feltétlenül fájnia, hiszen nem szükséges naphosszat egy magassarkúban nyomorgatnunk a lábainkat, csak hogy szépnek érezzük magunkat.


Fotó: GETTY IMAGES

4) Jean Seberg – tengerészcsíkos felső

A breton-felső egy igazi klasszikus. A francia Coco Chanel a 30-as években nézett körül először a Bretagne tartomány tengerészei között, s legnagyobb diadalmenetét az 1958-as Jó reggelt, búbánat! (Bonjour Tristesse) című filmmel érte el.

Jean Seberg viselte a csíkos darabot Cècile szerepében, és megmutatta, milyen kifinomult, elegáns, ugyanakkor kényelmes is tud lenni egy csinos női felső, a breton.


Fotó: GETTY IMAGES

5) Jenna Lyons, a stílusbontó

Jenna Lyons vezető designere és jelképes személyisége az amerikai kultúrmissziónak, a J. Crew-nak. Leginkább a meglehetősen egyedi stílusmixeknek híres és hírhedt ötvözője.

Több alkalommal dolgozott már a Glamournak, s ő találta ki a tűsarkú és mackónadrág párosítást, vagy a férfi ing és elegáns női nadrág együttesét.


Fotó: GETTY IMAGES

6) Kate Moss és a csizmák

Köszönjük, hogy fütyülhetünk az eleganciára, Kate! Ahogy a modell néhány évvel ezelőtt megjelent a báránybőrből készült, ormótlan – ám annál kényelmesebb –, mamuszra emlékeztető csizmákban, úgy a nők világszerte elkezdték viselni a havas-jeges aszfalton a csúnya surranókat.

Mostanra már hozzánk is elért a trend, s bár szemmel láthatóan bugyután néznek ki, a lábat melegen tartják. Már csak azt kéne megoldani, hogy ne ázzanak át olyan gyorsan, hiszen sokan nem tudják, de eredetileg nem az utcára tervezték a lábbeliket.


Fotó: SPLASH NEWS

7) Sarah Jessica Parker és a 7/8-os farmer

Bármilyen bután hangzik, attól még ez a neve: 7/8-os farmer. Körülbelül a 80-as évek derekán volt divat, most azonban sok nőt láthatunk ilyenben, főként a nyári időszakban.

Sarah Jessica Parker lábain a tűsarkú és a 7/8-os farmer egy igazi modern klasszikusként hat. Innentől fogva a bokáink biztosan nem fogják hiányolni a szabadságot, hiszen vidáman mutogathatjuk őket.


Fotó: GETTY IMAGES

8) Emmanuelle Alt és a Garçon-stílus

Férfi blézer inggel és csőnadrág, vagy 7/8-os nadrág lapossarkúval. Ez a kinézet a márkajelzése Emmanuelle Altnak, aki a párizsi Vogue vezető szerkesztője. Egyszerű, mégis elegáns férfi ruhadarabokat hozott a női ruhásszekrényekbe, amit a nők világszerte lemásoltak.


Fotó: GETTY IMAGES

9) Katie Holmes – a pasim nadrágja

Amikor a 34 éves színésznő először utcára lépett a túl bő és hosszú farmernadrágban, aminek az alját feltűrte, még ki is nevették ezért: mi a csudáért vette fel a férje,  Tom Cruise nadrágját?

Nem tudni, hogy tényleg divatot akart-e teremteni, vagy egyszerűen mosásnap volt a házban, az biztos, hogy ma már rengeteg nő elképzelhetetlennek tartaná, hogy kidobja a bő farmerét, hiszen Katie hosszútávú divatot teremtett.


Fotó: GETTY IMAGES

10) Anita Pellenberg – a bohó stílus

A méltán híres Rolling Stones együttes gruppie-ja a 60–70-es évekből mára egy divatstílus megteremtőjévé vált. A ma 68 éves Pellenberg tudhatott valamit, hiszen az akkoriban még bőven tomboló hippi stílust ötvözte kellő dekadenciával.

Ezzel a lépéssel megteremtett egy stílust, ami ösztönzi a mai Boho-Queeneket, mint amilyen  Florence Welch és az Olsen ikrek. Rojtos és puha kalapokat hordott, cigányszoknyákkal vagy bársonynadrággal, fehér blúzzal vagy blézerrel, hogy ne úgy nézzen ki, mint anno Woodstock, 1969-ben.


Fotó: GETTY IMAGES

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek