Starity

Kaká veszélyeztette pályafutását a vb-vel

2010. augusztus 07. 20:08   |   Szerző: Lili95

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szakember szerint Kaká ismét veszélybe sodorta karrierjét gerinctörése után.

hirdetés
Kaká veszélyeztette pályafutását a vb-vel

2000 után Kaká pályafutása ismét veszélyben forgott. Akkor egy elhibázott ugrás egy úszódeszkáról, és jött a nyakmerevítő, a tólószék és a mankó.

Most pedig — mint korábban beszámoltunk róla — porcsérülés és térdszalagproblémák miatt majdnem ismét elhagyta a futballt. Szerencsére még időben tett meg mindent.

„[Kaká] Mindenképpen játszani akart a világbajnokságon, erőltette, hogy szerepet kapjon. És ezzel veszélyeztette egész pályafutását.” — nyilatkozott a Marca nevű spanyol sportlapnak Marc Martens, Kaká megmentője.

„Megértem, hogy ez egy különösön fontos torna, és hogy nagy volt rajta a nyomás, de túlságosan megerőltette magát Hollandia és Chile ellen. El is ismerte, hogy nagy fájdalmai voltak” — folytatta a belga orvos, aki tegnap megműtötte a Real Madrid klasszisát. 

„Fájdalmai voltak a világbajnokság kezdetén, és fájdalmai voltak akkor is, amikor Brazília számára véget ért a világbajnokság. Tönkre tehette volna magát, szerencsére idejében sor került a műtétre. Az operáció pedig probléma nélkül zajlott le, nagyszerűen sikerült” — adott hangot megkönnyebbülésének a doktor.

Dr. Martens azt követően döntött műtét mellett, hogy észrevette a sérülést, és a műtét közben derült fény a térdszalagokra. Kaká viszont azt állítja,  korábban nem is sejtette, hogy ekkora a probléma a bal térdével, és hogy a világbajnokságon veszélyeztette futballkarrierjét; ha ezt tudja, akkor nem áll pályára Dél-Afrikában. „Már jó ideje fájt a térdem, de nem tudtam, hogy ez ennyire komoly. Én voltam, akit ez a legjobban meglepett. Amikor korábban elmondtam a panaszaimat, azt a választ kaptam, hogy izomproblémával állhatok szemben” — nyilatkozta Kaká az As spanyol napilapnak.

A műtét szerencsére sikeres volt, de így is négy hónap kihagyás vár rá a Real Madridnál. „Éreztem a világbajnokság előtt is fájdalmat a térdemben, mondtam is a madridi stábnak, de azt válaszolták, hogy csak izomproblémáról van szó, és nem olyan súlyos a sérülés, mint amilyennek tűnik” — magyarázta a brazil a világbajnokság előtt történteket. „El szeretném mondani, hogy ebben a történetben nem én vagyok a rosszfiú. Szeretném, ha az emberek hinnének nekem. Számomra a legszörnyűbb, hogy négy hónapig nem játszhatok” — mondta Kaká.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek