Starity

Holnap kerül a magyar mozikba a The Master

2013. április 10. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A többszörös Oscar-díjra jelölt író-rendező Paul Thomas Anderson (Magnólia, Vérző olaj) ezúttal a második világháború utáni Amerikáról készített felkavaró portrét.

hirdetés
Holnap kerül a magyar mozikba a The Master

A film története az ex-tengerészgyalogos Freddie-t (Joaquin Phoenix) követi nyomon, aki leszerelését követően az alkoholhoz fordul, és sehogy sem találja a helyét. Élete azonban gyökeres fordulatot vesz, miután megismerkedik egy elhivatott és karizmatikus szellemi vezetővel, Lancaster Dodd-dal (Philip Seymour Hoffman), aki egyre több követőt szervez maga köré.

A The Mastert három Oscar-díjra jelölték az idei gálán: a Legjobb férfi főszereplő, a Legjobb férfi mellékszereplő és a Legjobb női mellékszereplő kategóriában, viszont egyik jelölést sem tudta díjra váltani, Daniel Day-Lewis, Christoph Waltz és Anne Hathaway kerültek ki mint díjazottak.

A 30 millió dolláros költségvetésű produkció forgatási munkálatai még 2011 júniusában kezdődtek, eredetileg a Universal kezei közt, azonban a büdzsével és a forgatókönyvvel kapcsolatos problémák miatt végül a TWC stúdióiban készült el. Először 2012. augusztus harmadikán vetítették publikum előtt, hivatalosan viszont a szeptemberi Velencei Filmfesztiválon debütált.

Anderson legújabb alkotása felkavaró, elgondolkodtató és nem utolsó sorban zseniális színészi alakításokban gazdag. Ajánljuk mindazoknak, akik szeretik, ha egy film még hetek múlva is foglalkoztatja őket. Április 11-étől a Corvin, Művész, Puskin és Toldi mozi műsorán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek