Starity

Melyek a legközhelyesebb szakítóokok?

2013. április 11. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Néhány vicces, fura, de vannak olyanok, amik annyira udvariatlanok és durvák, hogy azt kívánjuk, bár ne hallottuk volna őket. Íme, a legrosszabb szakítóokok, amiket valaha hallottunk.

hirdetés
Melyek a legközhelyesebb szakítóokok?

Ha egy kapcsolat véget ér, általában mindkét fél számára fájdalmas, a búcsút pedig nehéz kimondani, főleg akkor, ha nem tudják, mit is mondjanak. Egyes indokok annyira kliséssé váltak az évek során, hogy mára már olykor felháborító, ha valaki egy általános és felszínes okkal vet véget a kapcsolatnak. Íme, a legrosszabbak!

1. Nem miattad, miattam...

Valószínűleg az egyik legrosszabb, mert egy böszme nagy hazugság. Amit valóban jelent: „Miattad, csak nem vagyok elég tökös, hogy bevalljam.”

2. Egyetemre megyek/költözöm, nincs értelme folytatnunk

Ha nem próbálod meg, nem tudod, miből maradsz ki... ez tökéletesen illik erre a szituációra. Van, hogy egy kapcsolatot jobb nem folytatni, ha a másik fél több száz kilométerrel távolabb él, de nincs olyan, aki ne gondolna legalább egyszer arra, talán meg kellene próbálni a távkapcsolatot. Amit valóban jelent: „Új helyre megyek, friss lesz a felhozatal...”

3. Nem állok készen egy kapcsolatra

Helyzettől függően még igaz is lehet, mégis ez az egyik leggyakoribb indok a szakításra. Miért? Mert nem kell magyarázkodni, nem sértünk meg senkit, burkoltan közöljük ezzel a mondattal, hogy más érzelmi szinteken mozgunk. Mégis óriási klisé.

4. Már nem vonzódom hozzád

Mi, nők, mindig azt mondjuk a férfiaknak, legyenek őszinték, igaz? Ez a fajta őszinteség azonban túl durva, a magára hagyott lány hetekig gyötrődhet amiatt, mi a gond vele, és min kell változtatnia.

5. Térre van szükségem

Teljesen nevetséges. Miért ne szabhatnál határt a terednek te magad? Ha kellően idilli kapcsolatban élsz, amelyben mindent meg tudsz beszélni a partnerrel, miért ne jutnátok kompromisszumra? Gyenge indok, amin minden nő átlát.

6. Ezt egyszerűen nem tudom tovább folytatni

De mit is jelent ez? Mit nem lehet folytatni és miért nem? Az indok nincs megmagyarázva, mégis mindent elmond – „tökéletes” lezárása lehet egy románcnak akár SMS-ben is. Rövid, tömör, illik azokhoz, akik gyáva módon gyorsan le szeretnék tudni maguk mögött a kapcsolatot.

7. Túl jó vagy hozzám

Azok használják, akik nem szeretnék megbántani a hölgyet, békével szeretnének elválni, ezért inkább magukat okolják, amiért nem annyira tökéletesek, mint a partnerük – persze kamu és átlátszó, mint az ablaküveg.

8. Csak akadály vagyok, nem akarlak visszatartani semmitől

Mit jelent? „Akadály vagy, drágám, én élni akarok!”

9. A karrieremre/tanulmányaimra kell fókuszálnom

Valljuk be, ha egy diplomás mérnök állít be ezzel a dumával, lehet benne valami, de ha a srác nem munka- vagy iskolamániás, felejtsd el, hogy igaz, amit mond.

10. Legyünk csak barátok!

Az illető akkor mondja ezt, ha ráunt a nemi életre, vagy ha elillant a szerelem, de fontos embernek tart az életében, és nem szeretne elveszíteni. Mégis tisztában kell, hogy legyen azzal, exek közt nagyon ritkán van barátság, így ennek tudatában legtöbbször ez is csak egy átlátszó, de viszonylag kedves mód a szakításra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek