Starity

Pluszkilókkal szexisen

2013. április 14. 14:02   |   Szerző: rek4

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Leáldozóban van a csontsovány modellek imádata, és elkezdődik az új divat, a teltkarcsú lányok ösztönzése. Lássunk néhány bizonyítékot erre!

hirdetés
Pluszkilókkal szexisen

Hiszitek vagy sem, ma már egyáltalán nem szokatlan az, hogy duci bloggerek adnak öltözködési tanácsokat követőiknek. Vannak teltebb sztárok, akik nemcsak, hogy elfogadják magukat, de büszkék is idomaikra, s bátran állnak a nyilvánosság elé.

Számtalan online áruház létezik, köztük olyanok, amik csinos és divatos ruhákat kínálnak a teltebb hölgyek számára is. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a csontsovány modellek ideje leáldozóban van, s a divatvilág is elkezdi igényelni a természetes alkatukból kifolyólag teltkarcsú hölgyek számára tervezett ruhájákat.

Online áruházak

Egyes boltokban a próbafülkék – valljuk be, kissé taszítóak lehetnek a hölgyek számára. A helyiségek picik, túl közel vannak egymáshoz, a tükör szintén túl közeli, aligha vizsgálhatja meg magát ez ember – ami az összképet illeti. Épp ezért az online bonyolított aukciók többet jelentenek, mint valaha.

Néhány online áruház a pluszkilókkal rendelkező vásárlókra összpontosít, s ezt a divatvonalat követi, mint a képen is látható ASOS. A Navabi és a Simply Be például határozottan elutasítja a csontsovány, sztereotíp modelleknek szánt, sablonos ruhákat, s a méretezés a 42-nél kezdődik.


Kép: ASOS

Bloggerek

A magukat Fatshion-Bloggereknek aposztofáló lányok meg akarják mutatni a követőknek, valamint a magukat szörnyen soványra éheztetett divatbloggereknek, hogy az XS-es trend vonala is létezik.

A három lány a képeken megosztja kedvenc ruháikról készült fotóikat, értékelik és saját stílusukba ültetik az új trendeket, esetleg nyíltan elhatárolódnak tőlük.


Képek: twitter, Getty Images

Pluszkilók a zenében

A három hölgy ünnepelt énekesnők: Lady Gaga, Adele és Christina Aguilera. Ők hárman büszkék alakjukra, s ezt nem is rejtik véka alá: „Ünnepeljétek az állítólagos szégyenfoltotokat!” – nyilatkozta Gaga korábban.

Lady Gaga az elmúlt év óta érleli saját honlapján egy testalkati forradalom végét. Amint ő maga felszedett pár kilót, követői és rajongói rögtön segíteni akarták abban, hogy eloszlassák kételyeit.

Adele, az Oscar-díjas zeneszerző saját véleményét nyilatkozta: addig nem kíván lefogyni, amíg a kilók nem befolyásolják szexuális életét vagy egészségét. Ez máig sem okozott problémát.

Christina Aguilera, bár terhessége miatt szedte fel a pluszkilókat, karrierje kezdetén arra volt kényszerülve, hogy mindig karcsú és fitt legyen, jelenleg tökéletesen elégedett az alakjával.


Képek: Getty Images

A kifutón

Idén, 2013-ban rendezték meg Londonban először a Plus Size Fashion Weekendet, ahol a duci és teltebb hölgyek számára mutatták be a legelőnyösebb divattrendeket. A modellek olyanok voltak, akikkel az európai hölgyek egyharmada azonosulni tud.

A legnagyobb divattervezők

High fashion plusz méretekkel? Pár éve még elképzelhetetlen volt. „A duci hölgyek is szeretnének cukik és szexisek lenni” – nyilatkozta Charles Chang-Lima (balra) designer, aki minden alkatnak megfelelően készít divatos ruhákat.

A plusz méretűnek számító Robyn Lawley-t (középen) olyan cégek bízzák meg, mint a Ralph Lauren és a Vogue. Az olaszországi Vogue vezetője, Franca Sozzani reális, autentikus, csinos modelleket alkalmaz, s célkitűzése, hogy pár éven belül felejtésbe merüljön az önsanyargató manökenek imádata.


Képek: Getty Images

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek