Starity

Selena Gomez feldühítette a hindukat

2013. április 18. 18:06   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai énekes-színésznő látványos fellépése az idei MTV Movie Awardson nem mindenki tetszését nyerte el.

hirdetés
Selena Gomez feldühítette a hindukat

Időnként előfordul, hogy egy-egy hírességnek, filmnek vagy televíziós műsornak sikerül feldühítenie egy kisebb vallási vagy etnikai közösséget. Ez történt az ifjú Selena Gomezzel is, akire nemrégiben nagyon megorroltak a hinduk.

Az idei MTV Movie Awards gáláján az énekes-színésznő előadta a Come & Get It című slágerét, indiai táncosnőnek öltözve egy egzotikus táncshow keretében – a homlokán pedig egy csillogó bindit viselt. A Universal Society of Hinduism (a Hinduizmus Egyesült Társasága) vezetői most azt akarják, hogy Selena kérjen bocsánatot, amiért a vallási jelképnek számító díszt viselte.

„A homlokon viselt bindi a hinduizmus egyik ősi hagyománya és vallási jelentőséggel bír – mondta Rajan Zed a World Entertainment News Network riporterének. – Néha úgy nevezik, hogy a harmadik szem és a láng, és ez egy fontos vallási és spirituális szimbólum. Nem arra való, hogy csábítási célból vagy divatos kiegészítőként valaki magára ragassza. Selenának bocsánatot kellene kérnie és tájékozódnia kellene a világ vallásait illetően.”

Egyéb indiai motívumok is felbukkantak a fellépés során, például egy férfi punjabi nyelven énekelt, és a táncosok mozdulatai is a klasszikus indiai táncot utánozták. Selena azonban úgy nyilatkozott, hogy a színpadi ruhája „törzsi jellegű” és hogy a dal „nagyon európai hangzású, és sok benne a szigetvilágra utaló dallam.”

India egyébként nem Európa része, és nem is szigetország, szóval Selenának nemcsak a vallásokkal kapcsolatos tudását kellene fejlesztenie, hanem a földrajzi ismereteit is.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek