Starity

Paul McCartney is csatlakozik a tiltakozáshoz

2013. április 19. 14:02   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Beatles legendás gitáros-énekese is csatlakozik ahhoz a kampányhoz, amely szigorítani akarja az amerikai fegyverviselési szabályozásokat.

hirdetés
Paul McCartney is csatlakozik a tiltakozáshoz

Paul McCartney hozzá van szokva a győzelemhez és ahhoz, hogy képes változást okozni az emberek életében. Szerdán azonban mégsem bizonyult elegendőnek a befolyása.

A Beatles egykori zenésze csatlakozott Tony Bennett amerikai énekes kampányához, amely az amerikai fegyverviselési törvények szigorítását szorgalmazta – Voices Against Violence (Hangok az erőszak ellen) címmel. A brit legenda arra buzdította az amerikai embereket, hogy küldjenek neki egy sms-t a „MYVOICE” szóval, ahol meghallgathatták McCartney üzenetét, majd kapcsolták őket a helyi szenátusi irodába, miután megadták az irányítószámukat. Több híresség is csaltakozott ehhez a kezdeményezéshez, például Gloria Estefan, Josh Groban és Juanes.

A kampány azonban egyelőre nem járt sikerrel, mert szerdán a szenátus nagyobb része a fegyvertartással kapcsolatos reformok ellen szavazott. Barack amerikai elnök szégyenletesnek nevezte a történteket és bejelentette, hogy ő folytatja a harcot a reformok kivívásáért. Bennett is megígérte, hogy a kampány folytatódni fog, majd több mint 74,000 követőjével megosztott egy üzenetet a Twitter-oldalán, felhívva mindenki figyelmét arra, hogy a kampány addig tart, amíg el nem érik a kívánt eredményt, a reformokat.

McCartney nagyon jól tudja, milyen veszélyes a fegyver egy rossz kézben, hiszen zenésztársa, John Lennon életét is egy pisztoly oltotta ki, amikor egy elmebeteg rajongója lelőtte 1980-ban. Ez év március 20-án, a 44. házassági évfordulójukon az özvegy, Yoko Ono egy drasztikus módját választotta az emlékezésnek és annak, hogy felhívja a figyelmet az amerikai fegyvertartási és viselési törvények megszigorítására, amikor a férje véres szemüvegét ábrázoló fényképet osztotta meg a Twitteren.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek