Starity

Éheztetik magukat a sztárok a jó ügyért

2013. április 24. 09:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Oscar-díjas színész azt tervezi, hogy legalább egy napig másfél dollárból próbál életben maradni.

hirdetés
Éheztetik magukat a sztárok a jó ügyért

Megdöbbentő az elképzelés, hogy bárki is életben tudjon maradni napi másfél dollárból. Ez az ötlet az Oscar-díjas színész, forgatókönyvíró és rendező, Ben Affleck fejében született meg, és úgy döntött, hogy megpróbálja megvalósítani.

Az ötlet egy új kampány, a Live Below The Line része, amelynek segítségével igyekeznek felhívni az emberek figyelmét a szegény sorsú társaikra, akik kénytelenek az éhenhalás küszöbén egyensúlyozni minden egyes nap.

Legalább egy napig Affleck csupán annyi táplálékot és innivalót vesz magához, ami kitelik másfél dollárból – mindezt azért, hogy pénzt gyűjtsön a The Global Poverty Project (A Nagy Szegénység Elleni Terv) számára. A kampányban az Argo-akció sztárjához csatlakozik még Sophia Bush, Josh Groban, Debi Mazar és Hunter Biden.

A Live Below the Line weboldala szerint a projekt célja, hogy bepillantást nyújtson annak a másfél milliárd embernek az életébe, aki minden egyes nap a létminimum alatt kénytelen élni — és akiknek mindössze napi másfél dollárjuk van arra, hogy életben maradjanak.

A kampányban résztvevők jövő héten a Twitteren osztják majd meg a tapasztalataikat a saját és a Live Below the Line (@LBLUS) oldalán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek