Starity

Chloe Moretz nem keresi a bajt

2013. április 26. 13:01   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 16 éves színésznő a Nylon magazinnal ült le egy interjú erejéig, akik filmjei és élete iránt érdeklődtek.

hirdetés
Chloe Moretz nem keresi a bajt
Fotó: Jason Nocito/Nylon

A fiatal tehetséget a Nylon magazin májusi számában faggatta karrierje és életvitele kapcsán, amelyből néhány részletet előre megosztottak olvasóikkal honlapjukon. Azzal kapcsolatban például, hogy miért nem a botrányaival van tele a sajtó, a színésznő korát meghazudtoló érettséggel válaszolt:

„Eléggé merev vagyok, ahhoz képest legalábbis, hogy mit művelnek más korombeliek. Ez valószínűleg azért van, mert már kiskorom óta járok rendezvényekre nagy nevek társaságában. Más gyerekek a suliban azért harcolnak, hogy bejussanak klubokba és ingyen italok közelében legyenek, amíg nekem megvolt rá a lehetőségem, hogy igyak vagy drogozzak, ha akarok, mégsem tettem. Körülnézek, és csak az jut eszembe, hogy Isten okkal tett engem ide, miért nyúlnék drogok után vagy tennék bármi mást, ami tönkreteheti mindazt, amiért eddig dolgoztam?”

Chloe tudja, hogy ebben az iparban nem minden fenékig tejfel, és bevallása szerint foggal-körömmel harcolt azért, hogy itt lehessen. „Nincs híres vezetéknevem, és nem azok közé tartozom, akik szerencsésen beletenyereltek egyetlen projektbe, ami berobbantotta őket a köztudatba. 11 éve dolgozom, és továbbra is dolgoznom kell, mert ha most hátradőlök megpihenni, egy hónapon belül eltűnök.”


Fotó: Jason Nocito/Nylon

Moretz munkamorálját mi sem bizonyítja jobban, minthogy idén két filmje is debütál a mozikban. Ezek közül az egyik a nagy sikerű 2010-es Ha/ver folytatása, ahol ismét a mocskosszájú Hit-Girl bőrébe bújhat – ettől anno sokan féltették. „Nem tudtuk, hogy fognak reagálni rá az emberek. Megvolt az esély, hogy túl sértőnek találják, és soha többet hallani sem akarnak rólam, vagy pedig imádják, és a legragyogóbb Angelina Jolie-szerű erőteljes női szerepnek találják egy 11 éves számára. Nagy kockázatot vállaltunk. Voltak, akik azt mondogatták anyámnak, hogy »Mit tettél a gyerekeddel? Teljesen elrontottad őt!«. De ez az én döntésem volt, én akartam megcsinálni azt a filmet.”

Másik készülő filmje a Carrie – ami hazánkban október 17-én kerül bemutatásra –, amelyben Moretz a címszereplőt fogja megformálni. A mozi az azonos nevű, 1976-ban készült klasszikus horrornak lesz a remake-je, és bár a műfaj maga nem áll messze a színésznőtől, hiszen már a 2005-ös A rettegés házában is feltűnt, a film forgatása így is egy újszerű élmény volt számára. Moretz ugyanis életében először kísérletezett a színészet egyik technikájával, a módszer-színjátszással, amikor is a színész nem tör ki a karakteréből azután sem, miután már leálltak a kamerák.

„Egész nap megpróbáltam abban a sötétségben lenni, de azért nem vettem túl komolyan. A családommal továbbra is normálisan beszéltem, nem őrültem meg, és nem volt olyan, hogy nem ettem. De a rendező és a többi színész körül mindvégig Carrie maradtam. Életem egyik legjobb élménye volt, ugyanakkor a legsötétebb is, és rettegek attól, hogy lássam a filmet, mert soha nem éreztem magam még ennyire sérülékenynek.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek