Starity

A Tankcsapdáé a Magyar Könnyűzenéért-díj

2013. május 01. 18:06   |   Szerző: Pöttömke

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eddig olyan előadók kapták ezt a díjat, mint Ákos, a Neoton Família vagy az Anima Sound System. 2013-ban a Tankcsapda részesülhet ebben az elismerésben.

hirdetés
A Tankcsapdáé a Magyar Könnyűzenéért-díj
Fotó: Facebook

Ha magyar rockbandákról van szó, minden bizonnyal elsőként a Tankcsapdára asszociál az emberek döntő hányada. A három debreceni rocker már régi motorosnak számít a szakmában, hiszen 1989. október 14-e óta aktívan jelen vannak a hazai könnyűzenei iparban.

1994-ben a Motörhead előzenekara voltak, és ugyanebben az évben léptek fel először a Sziget-fesztiválon is. 12 nagylemezzel és olyan slágerekkel, mint a Mennyország turist, Örökké tart vagy az Adjon az ég a magyar zenei világ örökbecsű tagjaivá lettek az idők során.

„Egy életműdíj nem egyetlen eseményhez, koncerthez vagy lemezhez kapcsolódó elismerés, hanem egy egész élet alatt végzett munka és elhivatottság elismerése! Jóleső érzés tudni azt, hogy ennyi ember ilyen régóta tartja fontosnak a Tankcsapdát! A jövőben is azon leszünk, hogy minél többen tudják meg és érezzék azt, miért szereti és tiszteli egymást lassan huszonöt éve a Tankcsapda és közönsége: a rajongók, a barátok, az emberek”nyilatkozta a frontember, Lukács Laci a VIVA TV-nek.

A díjat immáron nyolcadik éve adják át. Az elismerésben olyan előadók, zenészek részesülhetnek, akik legalább tíz éve vannak a pályán, és sokat tettek a magyar könnyűzenéért. A Comet-díj-átadóra 2013. június 13-án kerül sor a Papp László Budapest Sportarénában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek