Starity

Nem áll össze újra az ABBA

2013. május 07. 09:09   |   Szerző: MTI

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bár a múzeuma kedden megnyílik a nagyközönség előtt Stockholmban, az ABBA együttes nem fog újra összeállni még egyetlen koncert erejéig sem.

hirdetés
Nem áll össze újra az ABBA

Bjorn Ulvaeus, az együttes alapító tagja egy szombaton megjelent interjúban lehűtötte a rajongók várakozásait arról, hogy a zenekar ismét színpadra áll. „Ígérem, az ABBA soha nem áll újra össze – képtelen lennék elviselni a csalódáskeltés stresszét. Amikor hallgatod a muzsikánkat, nem sokkal jobb az, hogy négy fiatal, energikus ember jár a képzeletedben? Jobb az, mint négy öreg ember” – hangoztatta Ulvaeus.

Az együttes egyik énekesnőjével, Agnetha Fältskoggal készült minapi interjú keltett reményt a világhírű svéd együttes egykori és mostani rajongóiban. Agnetha arról beszélt a Die Zeit című német lapnak, hogy nyitott lenne az újraegyesülésre, és egy jótékonysági koncertre nem mondana kapásból nemet. Nagy-Britanniában a Paddy Power fogadóiroda azonnal felajánlotta, hogy 14-szeres szorzóval fogadni lehet nála az együttes feltámadására, sőt: 16-szorossal arra is, hogy az ABBA fogja megnyitni a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivált, amelynek idén Malmö ad otthont május közepén.

Élő koncerten ugyan nem hallhatják kedvenceiket a rajongók, ám kedden Stockholm egyik turisztikailag legfrekventáltabb körzetében, a Királyi-szigeten megnyílik az ABBA-múzeum a Swedish Music Hall of Fame főépületében.

Az intézmény az Abba – The Museum nevet kapta az 1977-ben készült, az ABBA – The Movie című film alapján. A kiállítótermekben például a látogatók beállhatnak énekelni ötödik tagként az együttesbe, sőt számítógép segítségével dalfelvételt is készíthetnek velük – olvasható a The Local című svéd napilapban.

Egy másik termet a Ring, ring című számnak szentelték, ahol elhelyeztek egy 1970-es évekbeli telefont. Ennek számát csak négyen tudják felhívni, az ABBA tajgai – Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältksog és Anni-Frid Lyngstad –, akik alkalmanként fel is tárcsázzák a számot és elbeszélgetnek az éppen ott lévő látogatókkal.

Az 1970-ben alakult ABBA együttes akkor vált világszerte ismertté, amikor 1974-ben a Waterloo című dalával megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált. 378 millió lemezt adtak el világszerte, és éveken át uralták a különböző toplistákat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek