Starity

Sztárok készítettek klipet egy halálos beteg fiú dalához

2013. május 06. 22:10   |   Szerző: Lady Suzy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Anna Faris, Rachel Bilson, Ashley Tisdale és Jason Derülo. Csak pár név, akik feltűnnek a jó ügy érdekében készült videoklipben.

hirdetés
Sztárok készítettek klipet egy halálos beteg fiú dalához

A jelenleg 17 éves Zach Sobiech normál tiniként élt, egészen 2009 novemberéig, mikor is egy halálos és gyógyíthatatlan betegséget észleltek nála. Az osteosarcoma a csontrák egyik fajtája és a csontok gyors növekedésével függ össze, éppen ezért főleg kamaszkorú, illetve gyermek áldozatokat követel. A rosszindulatú daganat igen ritka, Magyarországon évente „csak” 8-10 újabb beteget diagnosztizálnak, ha pedig időben észlelik, kezelhető. Zachen a műtét sem tudott segíteni, így már csak hetek vannak hátra életéből. Mikor tudomást szerzett sorsáról, a zenét használta búcsúként.

A Clouds című dal rohamosan terjedt Amerika-szerte. A hírességekhez is elért, akiket megérintett a történet, és úgy döntöttek, meglepik a beteg fiút egy saját kezűleg összedobott klippel. Nem költöttek sokat a kivitelezésre, mindenki saját otthoni kamerájával készítette a videót, érzelmi értéke azonban felülmúlhatatlan.

A rák egyébként egyre gyakoribb betegség, és sajnos egyre többen vesztik benne életüket minden korosztályból. Reméljük, kedvenceinknek sikerült felhívniuk a figyelmet a dolog súlyára, mi pedig mindössze annyit tehetünk, hogy lélekben a legjobbakat kívánjuk Zachnek.

A kisfilmben feltűnik Ashley Tisdale, Sarah Silverman, Colbie Caillat, Chris Pratt, Anna Faris, Ed Helms, Jason Derülo, Jason Mraz, Sara Bareilles, Andy Grammer, Jenna Fischer, Angela Kinsey, Jenna Elfman, Rachel Bilson, Kina Grannis, Tyler Hilton, Jason Wade, Paul McDonald, Alyssa Shouse, a The Lumineers és még sokan mások.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek