Starity

Feltörekvő bandák nyomában: Dot SE

2013. május 09. 10:10   |   Szerző: Baybee

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A név biztosan sokaknak nem ismerős, de most közelebbről megismertetjük a srácokat, akik ugyan öten kezdték, de a bandatagok száma mára négyre csökkent.

hirdetés
Feltörekvő bandák nyomában: Dot SE

Simon Samaeng, Johan Hammenfors, Samuel Danielsson, Adam Lundgren és Michael Lee Cheung a 2012-es, svéd X-Faktorban ismerkedtek meg, ám akkor még szólóban próbálkoztak. Kiesésük után döntöttek úgy, hogy összeállva próbálnak szerencsét, és első videójukat One2Five néven töltötték fel a YouTube-ra, és a Payphone címet kapta. Hamar meghaladta az egymilliós nézetséget, ez pedig egyre több önbizalmat adott nekik a folytatáshoz.

A feldolgozások sorban követték egymást, olyan előadóktól énekeltek, mint például Justin Bieber, Taylor Swift, Chris Brown vagy a One Direction. Videóikkal rajongókat szereztek a világ minden pontjáról. Hogy kifejezzék hálájukat, gyakran tartanak Twitcamot, valamint nyereményjátékokat, ahol aláírást, skype-os videóhívást, vagy akár saját holmijaikat lehet megnyerni.

Mikor végre eljutottak Amerikába, hogy a lemezkiadókkal kapcsolatba lépjenek, Michael kilépett a bandából és szólókarrierbe kezdett. A srácok ugyan nem haragudtak meg rá, (sőt, arra kérték a rajongókat, hogy segítsék őt a karrierben) de a One2Five jelentése elszállt, már nem volt érvényes, így újat kellett kitalálniuk, így született meg a Dot SE (röviden: .SE).

Michael távozása után első coverjük Demi Lovato Heart Attack című száma volt, ami a többség szerint sokkal jobb, így Mich nélkül...

Ugyan még nincs saját számuk, de Samuel és Adam már elkezdtek dolgozni rajta, sőt az egyik lemezkiadó is érdeklődött irántuk. Nem tudni, a fiúk meddig jutnak, de egy biztos: a kezdő banda egyre magasabbra tör.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek