Starity

Feltörekvő sztárok nyomában: Becky G

2013. május 10. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk legújabb részében egy rapper-énekesnőt mutatunk be nektek, aki feldolgozásaival vált ismertté.

hirdetés
Feltörekvő sztárok nyomában: Becky G

Rebecca Gomez mindössze 13 éves volt, mikor felrakta feldolgozásait a legnagyobb videómegosztó poltálra. Mára már olyan személyek dalában működött közre, mint Cher Lloyd vagy épp Cody Simpson.

Rebecca, ismertebb nevén Becky G két éve kezdte el feltöltögetni feldolgozásait. Olyan sztárok slágereit folgozta fel, mint Kanye West, Eminem vagy Kesha.

Első dalát 2011 szeptemberében töltötte fel, Kanye West és Jay-Z giga-slágerét feldolgozva, amelyhez egy kisfilm is készült. Az Otis után a Lighters következett, melynek klipjét – az elsőhöz hasonlóan – szintén RJ Collins rendezte.

Ezt követően jött az áttörés: Cher Lloyd brit énekesnő albuma, a Sticks + Stones 2012 őszén jelent meg, az Oath című dal pedig a negyedik kislemezként került a boltokba az Egyesült Államokban. A szám producere Dr Luke és Cirkut volt, a felvétel a Z100 FM rádión debütált, valamint a brit album deluxe kiadásán kapott helyet.

Az Oath egy dance-pop és szintipop műfajokra épülő dal. A hozzá készült klipben Becky rappel és énekel is. A dalt Cher és Becky az amerikai X-Factor színpadán is felénekelték.

Első saját dala 2012 szeptemberében jelent meg Problem címmel, majd készített egy remixváltozatot is, mely a Hotel Transylvania című animációs film betétdala. A dalban közreműködik Will.I.Am, aki a klipben is feltűnik.

Legújabb dala a Becky From The Block címre hallgat, és egy J-Lo-feldolgozás (Jenny From The Block). A klip legérdekesebb pillanata, amikor J-Lo megjelenik a végén.

És hogy mi vár ezután az énekesnőre? Néhány nappal ezelőtt, május hatodikán készült el a Play It Again videoklipje, ami a következő kislemeze, egyben beharangozó dala debütáló albumának, mely egyelőre cím nélkül fut, de még ebben az évben megjelenik.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek