Starity

Hat dolog, ami elronthatja a frizurádat

2013. május 08. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Bizonyos dolgokat érdemes elkerülni, ha szívesen megőriznéd a hajad (sz)épségét. Íme, néhány tanács a hajkatasztrófákkal kapcsolatban.

hirdetés
Hat dolog, ami elronthatja a frizurádat

Összekócolta a szél, elrontotta a fodrász, nem fogott a festék – ismerősen csenghetnek ezek a mondatok, talán a saját szánkból is hallottuk már őket. Na de hogyan lehet elkerülni a „hajkatasztrófákat”? Egyáltalán mi minden okozhatja ezeket?

Az időjárás

Köztudott, hogy a gondosan beállított tincsek legnagyobb ellensége a szél és az eső. Szörnyen bosszantó, mikor néhány perccel az indulás után a hajunk egy sündisznó alakját ölti magára. Sajnos az időjárás nem változik az ember kénye-kedve szerint, így ha odakint szélvihar tombol, ám neked mégis fontos lenne, hogy a fürtjeid úgy maradjanak, ahogy hagytad őket, válassz egy szélvédett útvonalat, esetleg ha van rá módod, menj kocsival.

Meggondolatlanság

A kedvenc sztárod frizurát váltott, és neked annyira megtetszik az új külső, hogy máris rohannál a fodrászhoz – hoppá, ismerős a helyzet? Pedig hirtelen felindulásból frizurát váltani nem ajánlatos, ugyanis könnyen a visszájára sülhet el a dolog. Mielőtt berobognál a legközelebbi fodrászatba, hogy a hajkoronád drasztikus megváltoztatására kérd a fodrászt, gondolkodj egy kicsit! Biztos, hogy jól állna, illene hozzád az áhított frizura? Ne nevettesd ki magad csak azért, mert nem gondolkodtál, mielőtt újítottál a külsődőn.

Menstruáció alatti hajfestés

A természet igazságtalan; a hölgyekre extra veszély leselkedik hajfestés szempontjából. Menstruáció alatt ugyanis a haj szinte mindent ledob magáról, így könnyen megeshet, hogy a festés eredménye katasztrofális lesz.

Kockáztatni persze lehet, de azért mindenkit óva intünk attól, hogy a hajszíne megváltoztatásával próbálkozzon a bizonyos napok egyikén.

Pakolások

Egyes pakolások szintén veszélyt jelentenek a hajunkra nézve. Különösképpen a ragacsos, darabos példányokkal legyünk elővigyázatosak: ha nem megfelelően alkalmazzuk őket, szinte lehetetlen lesz kimosni a hajból a masszát.

Az interneten sok változattal találkozhatunk a pakolások alkalmazását illetően: ebben az esetben igyekezzünk a legbiztosabb forrásra hallgatni. Ha van az oldalon hozzászólási lehetőség, érdemes elolvasnunk a kommenteket is, figyeljünk a visszajelzésekre! És persze nagyon vigyázzunk a citrommal mint összetevővel: kis mennyiségben is erősen szárítja, fakítja a hajat!

A fodrász

Megesik, hogy éppen az baltázza el a hajkoronánk alakítását, akiről ezt a legkevésbé gondolnánk. A fodrászunkkal sajnos nem mindig sikerül pontosan egyeztetnünk, már ami a hajvágás mikéntjét illeti.

Légy előzékeny: mindig kész tervvel érkezz, ne helyben kezdd el fontolgatni, milyen frizurát szeretnél. Magyarázd el érthetően a fodrásznak a terved – hiszen például nagy zaj esetén a két centit könnyű hétnek érteni – és légy együttműködő. Te ennyit tehetsz a jó ügy érdekében, a többi már nem rajtad múlik.

Mi magunk

Unalom, megunt frizura és egy csábítóan közel fekvő olló – ha ez a három elem összeadódik, az könnyedén katasztrófával végződhet. Csak akkor érdemes saját kezűleg vágni a hajunkat, ha kellő gyakorlattal rendelkezünk. Mielőtt – szó szerint – belevágsz, érdemes megnézni egy-egy oktatóvideót vagy elolvasni néhány leírást; a neten tömkelegével találni ilyesmit.

Ekkor is igaz, hogy hirtelen felindulásból nem érdemes a hajunkba nyiszálni! Amennyiben mégis megtetted, és a hajvágás nem sikerült túl fényesen, keress fel egy megbízható fodrászt – ő tudni fogja, hogyan lehet korrigálni az általad vétett hibákat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek