Starity

Le a narancsbőrrel!

2013. május 12. 09:09   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Íme öt tipp, amivel küzdhetsz a nők legnagyobb ellensége, a makacs cellulitisz ellen, mielőtt még eljön a bikiniszezon!

hirdetés
Le a narancsbőrrel!

Minden nő egyik legnagyobb rémálma a narancsbőr, ami a gyengébbik nem körülbelül 90%-át érinti, de nagyon ritkán a férfiaknál is előfordulhat. De tudod mi is pontosan ez a bőrelváltozás? A bőr középső rétegén, vagyis a kötőszöveten átszivárgó zsír, amitől kicsiny gödrök keletkeznek főként a fenéken és a combokon, de más testrészeken is felbukkanhatnak. Megjelenésének oka lehet a mozgáshiány, a túlsúly, az ösztrogén túltengés vagy a méreganyagok felhalmozódása és bár teljesen nem lehet megszabadulni tőle, vannak hatékony módszerek, melyekkel csökkenthető.

Mozogj rendszeresen!

Mivel a zsír miatt keletkezik a cellulitisz és a mozgáshiányos életmód is lehet az okozója, az egyik leghatékonyabb módszer ellene a zsírégetés. A legjobb választás ilyen esetben a futás, a kerékpározás, a túrázás vagy a kardió edzések, de ne várd rögtön a csodát, hiszen hónapokig is eltarthat, amíg eléred a kívánt hatást.

Étkezz helyesen!

Kerüld a zsírban gazdag ételeket, főleg a gyorskajákat, bármennyire is csábítnak McDonald's és társai. Emellett célszerű nélkülözni például a csokoládét, az olajbogyót, a heringet és a pörköltet is, hiszen minél kevesebb zsírt viszel be a szervezeted be, annál kevesebb mértékű lesz a narancsbőr. Ezek helyett inkább térj nyúldiétára, vagyis zöldségben és gyümölcsben, sovány fehérjében és teljes kiőrlésű gabonában gazdag étkeket fogyassz!

Igyál sok vizet!

Fontos, hogy hidratáltan tartsuk testünket, ezért pedig sok-sok vizet kell inni. A hidratáltság azért jelentős dolog, mert javítja a bőr textúráját, ezáltal csökkenti a bőrhibákat és segíti a szervezet megtisztulását a felesleges folyadékoktól és méreganyagoktól.

Pihend ki magad!

Nem vicc! Az elegendő alvás nem csak a szívnek tesz jót, hanem a fogyásban is segít. A lényeg, hogy minden este legalább 7-8 órát aludj, ezt pedig rendszeresen kell folytatni, mivel a kiadós alvással is lehet csökkenteni a narancsbőrt.

Használj narancsbőr elleni szert!

Az olyan krémek és testápolók, melyeket közvetlenül a narancsbőr ellen fejlesztettek ki is sokat segíthetnek. Persze ésszerű a márkásabb és megbízhatóbb termékeket kiválasztani, de ezek nem csodakenőcsök, úgyhogy nem szabad arra várni, hogy sikerül velük egyszer s mindenkorra legyőzni a makacs gödröcskéket. Ezek mindössze külsőleg tűntetik el azt és egyszerre csak egy fajtát használjunk, de természetesen mellette a felsorolt tippeket is érdemes bevetni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek