Starity

Íme, a legnépszerűbb szőke nős filmek

2013. május 12. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A tipikus szőke nős sztereotípiák és viccek már sok népszerű filmnek adtak alapanyagot.

hirdetés
Íme, a legnépszerűbb szőke nős filmek

A viccekből ismert szőke nő rettentő buta, naiv, éretlen, és „cuki”. Ezek a poénok olyan népszerűek, hogy néhányan sértésként használják a szőke szót kevésbé okos embertársaikra, néha sajnos figyelembe sem véve, hogy vannak okos szöszik is.

De ezeknek a vicceknek köszönhetjük a szőke nős filmeket, ami lassan egy külön kategória lesz a filmiparban. A szőke nős filmek legfontosabb eleme a humor, legtöbbször romantikus történetbe öltve jelenik meg, a vége pedig mindig happy end. A filmek humora legfőképp a főszereplő szőke nő(k) jelleméből fakad. Lássuk a legnépszerűbb szőke nős filmeket!

Doktor Szöszi

Ezt a filmet valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, hiszen 2001-es megjelenése óta legendássá nőtte ki magát. Elle Woods egy rózsaszín habcsók, a Tünci Tini egyik címlaplányának élete tökéletes. A Delta Nu iskolába jár, ahol nagyon tisztelik és becsülik, a stílusérzéke kiváló, és nagyon boldog barátjával, Warnerrel. Ám Warner egyszer csak szakít vele harvardi tanyulmányai miatt, és Elle elhatározza, hogy követi őt a világhírű egyetemre. Ez a film hozta meg az áttörést Reese Witherspoon számára, és még sokszor azonosítják Doktor Szösziként. Két folytatása született: a Doktor Szöszi 2. (ebben is Reese alakít), illetve a Doktor Szöszik, amiben már Reese csak producerként volt jelen. Utóbbi Elle Woods unokatestvéreinek kalandjairól szól.

A házinyuszi

A Horrorra akadva-filmek népszerű színésznője, Anna Faris ebben a filmben Shelley-t alakítja, aki vígan éldegél a Playboy-házban, míg be nem tölti huszonhetedik életévét. Ekkor sajnos kirakják az álomotthonból, és Shelley a rideg, egyáltalán nem „cuki” valóságban találja magát. Véletlenek sorozata folytán azonban egy főiskolai kollégiumban köt ki, ahol – pont ő – az életre neveli a kollégistákat, a Zeta Alpha Zeta életreképtelen diákszövetség tagjait, akiknek égető szükségük van Shelley tanácsaira. Az ex-Playboy-nyuszi „óráját” azonban sminkelésnek és bulizásnak hívják.

Feketék fehéren

A 2004-es film főszerepében Marlon és Shawn Wayans látható. Két FBI-ügynököt alakítanak, akik az események szerencsétlen sorozata miatt kénytelenek az elkényeztetett, szőke, Paris Hilton-jellegű Wilson lányok bőrébe bújni. De az a fekete férfi, aki szembeszáll a legádázabb bűnözővel, hogy boldogul egy fehér lányként?

A kritikusok imádták ezt a filmet, ettől függetlenül a Wayans fivéreket jelölték a legrosszabb színésznő kategóriában az Arany Málnán.

Egy szőkénél jobb a kettő

Dawn és Dee jó barátnők. Elhatározzák, hogy remek tánctudásukkal fellépnek egy újonnan nyitott bárban. Ám nem tudják, hogy a bár tulajdonosát érdekében állt eltennie láb alól a helyi alvilág vezérének, és erre a híres bérgyilkost, a Macskát kérte fel. A Macska a meghallgatáson ölte meg a tulajt, pont Dawnék előtt. Dee és barátnője ezután azt hiszik, hogy ők ölték meg a férfit, ahogy mindenki más is. A Keresztapa két embere is úgy véli, hogy a két szőkeség a Macska és a tanítványa, így felbérlik Dee-t és Dawnt, hogy vonjanak ki a forgalomból egy bizonyos Wong urat. Ám a két szőkeség azt hiszi, hogy randizni kell a férfival, és innen jönnek a bonyodalmak. A filmben remek párost alkot Pamela Anderson és Denise Richards.

Szédítően szőke

A Jessica Simpson által alakított Katie nemigen mozdult ki oklahomai hazájából, de felkerekedik és New Yorkba utazik, hogy meglátogassa barátját, akire azonban egy másik nővel együtt lel. Katie szakít a férfival, de ahelyett, hogy sírva hazarohanna, a városban marad, állást szerez, és belezúg az egyik kollégájába. Tipikus romantikus film, amit senki sem értékelt túl sokra.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek