Starity

Holnap startol a 2013-as Eurovízió

2013. május 13. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Holnap, azaz május 14-én kezdődik a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál, amelyet Svédország rendez meg.

hirdetés
Holnap startol a 2013-as Eurovízió

Egészen januártól követhettük nyomon, ahogyan Európa országai kiválasztják versenyzőiket – voltak, akik többfordulós versenyben, és voltak, akik szakmai zsűri segítségével jutottak be – ám mostanra már mindenki készen áll és a verseny helyszínén, Malmőben tartózkodik.

Tavaly Loreen nyerte a műsort, ezért rendezik idén a svédek, ám a hagyományokkal ellentétben nem a főváros, Stockholm lesz a házigazda. Még tavaly júliusban derült ki, hogy Malmö rendezi az idei Eurovíziós dalfesztivált, ezzel valószínűleg még több embert csalva a helyszínre földrajzi adottságai miatt (Dánia és Németország közelsége miatt).

Maga a verseny házigazdája Petra Mede lesz, akiről annyit érdemes tudni, hogy 43 éves táncos, műsorvezető és humorista, így valószínűleg nem lesz egyhangú a show konferálása sem. A hölgy vezette a 2009-es Melodifestivalen döntőjét és a 2011-es Guldbaggegalant is, amely a legrangosabb díjátadó Svédországban (svéd Oscarnak is „becézik”). Petrának Eric Saade lesz a társa, aki a színfalak mögött kérdezgeti majd a versenyzőket.

Idén 39 ország vesz részt a versenyben – köztük Magyarország is – de győztes csak egy van. A magyar versenyző, ByeAlex azonban a hazai sikerei hiányában, Malmőben volt kénytelen valami nagyobbat alkotni, amely a sajtótájékoztatón sikerült is, hiszen bemutatta a Kedvesem svéd verzióját, ezzel pedig a hírek szerint a svéd hölgyek szívét nyerte el, néhányuk egyenesen cukinak titulálta az énekest.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek