Starity

Elhunyt Paul Shane

2013. május 17. 10:10   |   Szerző: Sally Sparrow

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szinte nem létezett olyan ember, aki ne zárta volna a Csengetett, M'lord? című komédiasorozat komornyikját, Alf Stokesot a szívébe. A népszerű színész 2013. május 16-án hunyt el.

hirdetés
Elhunyt Paul Shane

A színész ügynöke elmondása szerint Paul Shane rövid betegség után Rotherhamben, egy South Yorkshire-i hospice falai között, 72 éves korában, csütörtökön délelőtt elhunyt.

Három lányát és hat unokáját hagyta maga mögött, felesége még 2001-ben hunyt el. A színész első komoly sikerét a Hi-de-Hi! című vígjátéksorozattal aratta, mely sokáig futott a televízióban és rendkívül nagy népszerűségnek örvendett. Ezután következett a Csengetett, M'lord?, melynek érdekessége, hogy a főbb szereplők megegyeztek a Hi-de-Hi! castjával, valamint, hogy a rendkívül fülbemászó főcímdalban Paul Shane is énekel.

A rajongók a szomorú hír hallatán a Twitteren már részvétnyilvánításba fogtak, és a szintén népszerű brit színész, Ricky Gervais is megemlékezett kollégájáról: „Nyugodj békében, Komédiás Legenda”.

Shane 1940-ben született Rotherhamben, s később bányászként dolgozott, ám egy balesetet követően a szórakoztatóiparban helyezkedett el, hiszen nagyon tehetségesnek bizonyult. A karrierje elején igaz, még csak pubokban és klubokban énekelt és szórakoztatta a közönséget, de az 1970-es években felfedezték és TV-s munkát ajánlottak neki.

Az igazán nagy áttörést a BBC Hi-de-Hi! sorozata hozta el számára még 1980-ban, melyet Jimmy Perry és David Croft írtak, és akik egyébként a Csengetett, M'lord?-ot is jegyzik. A Hi-de-Hi! sorozat, ami 1988-ig futott a televízióban, elnyerte a nagyközönség tetszését, ráadásul kiérdemelte a Legjobb vígjátéksorozatnak járó BAFTA-díjat is 1984-ben.

Paul az ügynökének 15 évvel ezelőtt azt mondta, hogy szerette játszani Ted Bovis karakterét. Ezenkívül több sikeres BBC szitkomban is részt vett, mint például az 1990-es Oh Doctor Beeching!, Common as Muck, A Touch of Frost, Doctors és a Holby City.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek