Starity

Kanye West magyar zenekar dalát koppintja

2013. május 18. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Omega együttes 1969-es, Gyöngyhajú lány című dalának alapjaira énekel Kanye West a New Slaves című számában, csaknem egy percen át!

hirdetés
Kanye West magyar zenekar dalát koppintja

Tegnap éjszaka leleplezte Kanye West legfrissebb dalát, amelynek videóját Williamsburg (Brooklyn) egyik bérházának falára vetítette ki. Hivatalos weboldalán megosztottak egy térképet is, melyen látható, a világ mely városaiban vetítik még majd a kisfilmet. Hatvanhat helyszín szerepel a felsorolásban, a hozzánk legközelebbi Berlin.

Ahogy a cink.hu is felfedezte, a magyar Omega együttes Gyöngyhajú lány című slágerének dallama csaknem egy percig szól Kanye West New Slaves című újdonságában. A dalt egyébként Presser Gábor szerezte 1969-ben – ezt természetesen Kanye elfelejtette feltüntetni.

Nem először kölcsönöz más előadóktól West, hiszen King Crimsont is másolta korábban.

Az Omega saját számukat angol, német, cseh, lengyel és litván nyelvű verzióban is megjelentette. Mellesleg az Omega-dalból ezelőtt a Scorpions is kreált feldolgozást White Dove elnevezéssel.

3.00-tól csendül fel a jól ismert dallam

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek