Starity

Zaklatják Jennifer Lawrence családját

2013. május 18. 15:03   |   Szerző: mse90

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 23 éves kanadai Hang Cong Zhaót őrizetbe vették a júliusi tárgyalásig.

hirdetés
Zaklatják Jennifer Lawrence családját

A büntetőjogi panasz szerint Zhao több mint 200 alkalommal próbált meg kapcsolatba lépni az Oscar-díjas színésznő bátyjával, Blaine-nel, mielőtt április 18-án Louisville-be repült volna. Ott aztán a helyi rendőrségen keresztül kísérelte meg felkeresni Lawrence szüleit, valamint tovább folytatta bátyjának zaklatását.

Végül három hétre elzárták egy pszichiátriai osztályon, ahonnan Blaine rögzítőjére többek között az alábbi üzenetet hagyta: „Megtalállak, vagy te gyere el hozzám. Nagyon felzaklattál, és amikor ilyen vagyok, majd meglátod, mi történik.”

Zhaót május 8-án engedték ki az intézményből. Ekkor még két levelet hagyott a színésznő számára „Mary”-nek címezve, ami a bírósági adatok szerint vallásos téveszméinek tudható be. A férfi meghallgatása még aznap lezajlott, és miután ártatlannak vallotta magát, a július 23-ai tárgyalásáig őrizetbe vették, az óvadékot pedig 100 ezer dollárra szabták ki.

A férfi kinevezett védője eleinte sokallta az összeget, és azzal vádaskodott, hogy az érintettek kiléte befolyásolja a döntést. A bírónő ezt viszont személyes sértésnek vette, és nyomatékosította, hogy számára a közösség minden tagja egyenrangú, valamint, hogy az óvadékot a tények alapján és Zhao kanadai büntetőjogi előéletének ismeretének teljes hiányában határozta meg.

„Teljesen vakon kell döntenem. Amennyire én tudom, lehet, hogy gyilkossággal vádolják Kanadában, de az is lehet, hogy még gyorshajtáson sem kapták soha.”

A biztonságuk érdekében a tanúként behívott Blaine, illetve édesanyjuk, Karen Lawrence adatait törölték a nyilvántartásból. Ők maguk nem nyilatkoztak, a kérdéseket helyettük a család barátja és egyben ügyvédje fogadta: „A Lawrence-ék szeretnék, ha tiszteletben tartanák a privát szférájukat. Nem ők kérték mindezt.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek