Starity

Tarja Turunen visszatér

2013. május 22. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Miután a Nightwish és énekesnőjük útja végleg elvált, Tarja továbbra sem hagyta veszni tehetségét; 2005 óta három albuma jelent meg, most újabb áttörésre készül a Colours In The Darkkal.

hirdetés
Tarja Turunen visszatér

Komolyzene és szimfonikus metál; ha van, aki tökéletesen tudja keverni ezt a két stílust, kétségtelenül a szoprán hangú Tarja Turunen az.

2005-ben óriási botrányt kavart a Nightwish nyílt levele az End Of An Era koncert után, amiben az énekesnőt távozásra kérték „megváltozott magaviselete” miatt. Tarja azonban nem hagyta cserben rajongóit: távozása után több koncertkörútra indult, később pedig megjelentette Henkäys Ikuisuudesta nevű, első albumát. Ezek után még két nagylemeze jelent meg, a My Winter Storm 2007-ben, és a What Lies Beneath 2010 szeptemberében.

A negyedik album munkálatai és a dalok rögzítése már nagyban megkezdődött, a rajongók pedig előreláthatólag augusztus 23-án tarthatják kézben a korongot. Érdekesség az, hogy Turunen nemcsak énekelni, de zongorázni is fog a lemezen, a hivatalos oldalán pedig már egy visszaszámolás is elkezdődött, idő közben pedig az albumborító és a dallista is nyilvánosságra került.

Az első kislemezhez, a Never Enough-hoz videó is készült, melyet Csehországban forgattak, és május végén jelenik meg, a Colours In The Dark nevű, világ körüli turné pedig október 17-én indul.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek