Starity

Johnny Depp után neveztek el egy kihalt állatot

2013. május 23. 16:04   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Leginkább az Ollókezű Edwardhoz hasonlítható a maradvány, a kutatás vezetője pedig óriási Johnny Depp-rajongó!

hirdetés
Johnny Depp után neveztek el egy kihalt állatot

Több mint ötszázmillió éves lehet, de a fosszíliát úgy kezelik, akár egy sztárt. Nem is csoda, hiszen a Kooteninchela deppi névre keresztelt „hős” az Ollókezű Edward és Johnny Depp miatt kapta a nevét, mivel rendkívül hasonlít a karakterre.

„Amikor először megláttam az ollóit, nem tudtam nem az Ollókezű Edwardra gondolni, még maga a Kootenichela név is magában hordozza a latin 'chela' szót, ami az ollókra vonatkozik. Igazából elég nagy Depp-rajongó vagyok, és hogy lehetne jobban kimutatni a tiszteleted, mint halhatatlanná tenni a nevét egy őslény által, ami egykor az óceánokat rótta?” – mesélte David Legg, a kutatás vezetője.

A Science Daily értesülései szerint egy paleontológiai magazinban publikálták a tanulmányt május elején, amit jelenleg tudunk az állatról az, hogy a homár és a skorpió őse, vélhetőleg hatalmas családfája van, körülbelül négy centiméteres lehetett, és a szeme a légyhez hasonló.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek