Starity

Íme, a legbizarrabb lakatlan szigetek

2013. május 25. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben bemutatjuk az öt legkísértetiesebb szigetet és azok horrorisztikus történetét.

hirdetés
Íme, a legbizarrabb lakatlan szigetek

Robinson Crusoe története óta a lakatlan szigeten játszódó könyvek, filmek rendkívül népszerűek, s mind elkalandoztunk már: vajon mit tennénk, ha bizonyos ideig lakatlan szigeten kellene élnünk, egyedül? A cikkünkben felsorolt helyeken biztosan kirázna minket a hideg, egyes szigetekről ugyanis legenda kering. Lássuk a legbizarrabb vagy legkülönösebb lakatlan helyeket!

La Isla de las Munecas (A babák szigete), Mexikó

Bárki, aki látott már akár csak egyetlen Chucky-filmet, egyetérthet: a babák ijesztőek tudnak lenni. Kifejezetten akkor, ha fákról lógva, pókhálóba temetve bogarak másznak ki a szemeikből. És ez nem egy új hollywoodi thriller, hanem a La Isla de las Munecas, amelyet csak úgy neveznek, a Babák szigete.

A története legalább olyan bizarr, mint egy Tim Burton-féle álom: egy gyászoló, Don Julian nevű férfi utazott a szigetre, miután tragikus módon elveszítette az összes hozzátartozóját. Egy éjszaka kimentett egy fiatal nőt a vízből, aki néhány órával később elhunyt. Nem sokkal később azonban női hangokat hallott, és annak érdekében, hogy elijessze a szellemet, elhunyt gyermeke babáit akasztotta a fára. Hamar helyi legenda lett belőle, így az arra tévedő emberek rendszerint vittek neki újabb babákat.

North Brother, East River

Az egyik leghíresebb lakatlan sziget az Egyesült Államok területén, de különbözik az általánosan elképzelt szigetektől: Riverside Kórház néven nyílt egy karanténlétesítmény a himlős betegek számára, 1885-ben. Később nemi betegségben és tífuszban szenvedő embereket kezeltek, s a legenda úgy tartja, egy Mary nevű nőt két évtizeden át tartottak bent haláláig, 1938-ig.

A kórház négy évvel később bezárt, de veteránok gyakran használták, végül drogelvonót létesítettek benne. Az épületek még mindig állnak, de azt mondják, a romok közt kísértenek azok az emberek, akik régen ott szenvedtek.

Poveglia, (A pestis szigete) Olaszország

Poveglia egy apró sziget, ami Velence és Lido közt található meg. Többek közt a pestis áldozatait vitték oda eltemetni, majd karanténszigetté vált, amikor a fekete halál ismét végigsöpört Európán – több mint 160.000 ember veszítette ott életét. A húszas évek elején elmegyógyintézetet létesítettek rajta, és a helyi mesék szerint egy őrült orvos kísérletezett kegyetlenül a betegeken. Végül öngyilkosságot követett el azzal, hogy leugrott az egyik épület tetejéről.

Az olasz kormány elszakította a nyilvánosság elől, mivel ugyan megpróbálták benépesíteni a helyet, de az emberek sorra menekülni kezdtek, állítva, a pestis áldozatai továbbra is ott élnek. Néhányan arról számoltak be, furcsa fények uralják a helyet éjszakánként, a legsötétebb zugokból világítanak, a megkínzott páciensek sikolyát pedig mai napig hallják.

Seguin-sziget, (Maine állam, USA)

A világítótornyot, amely jelenleg is a szigetet őrzi, 1857-ben építették, és az állam legmagasabb tornya. Azoknak, akik hosszabb időt töltöttek el a helyen, kész horrortörténetük van.

Egy, a szigeten tartózkodott férfi felesége azzal próbálta megtörni az állandó csendet, hogy zongoráján játszott, azonban a teljes elszigeteltség őrületbe kergette a férjét, aki egy baltával kivégezte őt, majd véget vetett saját életének is. Sokan állítják, hogy mai napig hallanak a szigeten zongoraszót, holott a hangszert 1985-ben elvitték a birtokról – a hajó, melyen a bútorokat szállították, elsüllyedt.

Alcatraz, San Francisco Bay

Az Alcatraz az egyik leghíresebb börtön és sziget, amely 1933 és 1963 között működött, maximális biztonságáról volt híres, többek közt 'Machine Gun' Kelly, Al Capone és 'Doc' Baker raboskodott a rácsok mögött. 1972-ben megnyílt a publikum számára, s a látogatók, őrök és alkalmazottak többször jelentették, hogy paranormális jelenségeket tapasztaltak.

Egyesek látni vélték Al Capone szellemét, mások arról számoltak be, zokogást és kopácsolást hallottak a rácsok mögül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek