Starity

Hogy néz ki álmaink lánybúcsúja?

2013. május 27. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikkünkben bemutatjuk a tökéletes lánybúcsút: hogyan szervezd, mik az íratlan szabályok és milyen játékokkal dobhatod fel!

hirdetés
Hogy néz ki álmaink lánybúcsúja?

Végre eljött a nap, amikor életed szerelme feltette a minden nő számára oly jelentőségteljes kérdést és már alig várod, hogy belekezdj az esküvő szervezési munkálataiba? Szeretnél lánybúcsút tartani, de nem tudod, hogyan kezdj bele a szervezésbe vagy mi a szokás ilyenkor? Esetleg egy barátnőd készül élete nagy napjára és te vállaltad a lánybúcsú szervezőjének szerepét? Vagy csupán nem tudod, mit érdemes ilyenkor ajándékozni a menyasszonynak? Most megoldást nyújtunk problémáidra néhány hasznos ötlettel!

Vegyünk néhány íratlan alapszabályt:

1. Társaság, jármű öltözet

A lánybúcsút minél kisebb társaság bevonásával érdemes megtartani, hiszen nagy társaság esetén nehezebb együtt tartani a csapatot, illetve a menyasszony is kellemetlenül érezheti magát, ha nem a szívéhez legközelebb álló családtagok, barátnők (kizárólag hölgyek) vannak jelen az utolsó csajos bulin, mielőtt egy életre elkötelezné magát. (Az esküvő szempontjából ideális, ha a lány- és legénybúcsú az esküvő előtt néhány nappal vagy egy héttel korábban kerül megrendezésre, hiszen senki nem szeretne nyúzottan, másnaposan pózolni az esküvői képeken!)

Az ideális csapatlétszám 4-15 fő közé esik és ezen jeles alkalomból célszerű a menyasszonyt a figyelem középpontjába állítani, hogy az este folyamán igazi hercegnőnek érezhesse magát, olyannyira, hogy a világ legklasszabb rokonaival és barátaival ünnepelhet „szabadsága” utolsó nagy buliját.

A lánybúcsút – vagy ahogy az Egyesült Államokban nevezik: hen partyt – a legnagyobb felhajtás jegyében érdemes megszervezni, hogy minél emlékezetesebb legyen.

Ilyenkor szokás, hogy a búcsú résztvevői ugyanúgy öltöznek fel – azzal a különbséggel, hogy a menyasszony például tiarát visel, vagy más színű szettet, ezáltal megkülönböztetve, hogy ez az ő nagy napja. És természetesen az sem megy ritkaságszámba, hogy e nemes nap alkalmából a partijárgány egy hatalmas limuzin!

2. Helyszínek, feladatok, fogadalmak, ajándékok

A helyszín kiválasztásakor ne feledkezzünk meg arról, hogy a menyasszony valószínűleg rengeteg ajándékkal gazdagabban tér majd haza, emellett pedig a végrehajtandó feladatokhoz szükséges kellékeknek, illetve a feldatok végrehajtásához is kell, hogy jusson elegendő hely.

Ilyenkor célszerű kibérelni egy szórakozóhelyet vagy asztalokat foglalni, hogy semmiképpen ne legyen galiba és ott legyen a buli, ahol az ara szívesen szórakozna.

Ha azonban a parti nem egyetlen helyszínen zajlik majd, akkor érdemes egy buli előtti összejövetelt tartani (pél a menyasszonynál), ahol megkapja a személyre szóló ajándékokat, amennyiben nem szeretné az éjszaka folyamán magával cipelni őket szórakozóhelyről szórakozóhelyre.

De hogy mit szokás ilyenkor ajándékozni? Ez az az alkalom, amikor a leendő feleséget a barátnők felszerelik a legújabb trendeknek megfelelő szexis fehérneműkkel (ilyen esetben érdemes a vőlegényre is gondolni), de ajándékozhatunk a házasság feldobásához szükséges kellékeket, háztartásban használatos tárgyakat (pl. étkészlet, ágyneműgarnitúra, pohárkészlet, stb.), ezen túl pedig napjainkban igen nagy népszerűségnek örvendenek a házasságot, az összetartozást népszerűsítő bögrék, párnahuzatok.

Az ajándékok kilétének csak a fantáziánk szabhat határt, a lényeg, hogy személyes, egyedi és praktikus legyen.

Ha már a helyszín és az ajándékok megvannak, akkor szükséges még a fogadalom is, melyet a leendő ara a lánybúcsún a rokonai és barátai előtt tesz meg! Általában olyan ígéretet tartalmaz, melyet a menyasszony a házasságával kapcsolatosan tesz meg, lehetőleg olyan ígéretekkel tarkítva, amiket minden valószínűség szerint meg fog majd szegni.

Végezetül lássuk, milyen feadatokkal érdemes feldobni a bulit annak érdekében, hogy a menyasszony vicces és felejthetetlen szituációkba kerüljön a vele ünneplő társaság legnagyobb örömére!

  • Cukorka eladása: A feladat lényege, hogy a menyasszony kap egy csomag cukorkát, amit egyesével kell eladnia a szórakozóhelyen kizárólag férfiak számára! A fizetség lehet aprópénz vagy puszi is!
  • Dobókocka játék: A játék elején meg kell tölteni néhány feles poharat a társaság kedvenc italával. A játékosok egyenként dobnak a dobókockával és mindenki annyi felest iszik, ahanyast dobott a kockával.
  • „Én még soha nem...”: A játék lényege, hogy a lánybúcsú résztvevői közül egyesével mindenki elmondja, hogy mi az, amit még soha nem tett meg. Ha van valaki, aki már megtette a szóban forgó dolgot, amiről a társa azt állítja, hogy még nem, akkor innia kell egy felest annak a játékosnak, akire az adott állítás nem igaz.
  • Férjismereti teszt: Ezt a feladatot úgy kell elképzelni, ahogyan a Nászajánlat című filmben láthattuk: a vőlegénynek fel kell tenni bizonyos kérdéseket a lánybúcsú előtt (lehetőleg úgy, hogy a vőlegénynek ne legyen lehetősége megvitatni a kérdéseket a menyasszonnyal), majd a lánybúcsún tegyük fel ugyanezen kérdéseket a menyasszonynak is. Amennyiben a leendő feleség rosszul válaszol, innia kell egy felest.

Megállapíthatjuk, hogy a lánybúcsú lehetőséget ad arra, hogy egy hatalmas buli keretein belül búcsúztathassuk „szabadságunk” éveit annak érdekében, hogy új életet kezdjünk jövendőbeli férjünk oldalán. Kedves menyasszonyok, búcsúra fel!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek