Starity

Elhunyt Kurt Cobain nagypapája

2013. május 31. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Leland Cobain tegnap 89 éves korában életét vesztette. Kurt Cobain nagypapájaként imádta unokáját és haláláig hitt abban, hogy Kurt gyilkosság áldozata lett. Hosszú, teljes életet élt, azonban soha nem találkozott dédunokájával, Frances Bean Cobainnel.

hirdetés
Elhunyt Kurt Cobain nagypapája

Csupán pár órája annak, hogy Hank Harrison, Courtney Love édesapja szomorúságának adott hangot és megosztotta követőivel: elhunyt a legendás zenész nagypapája. Leland már két éve betegeskedett, gyógyszereken élt, amikor is tegnap elhunyt.

Kevesen tudják, hogy Kurt Cobain szülei válását követően először édesapjához, majd nagyszüleihez költözött. Sokáig élt velük, imádta őket. Amikor szülei nem voltak igazságosak a fiúval, mindig Leland volt az, aki kiállt mellette és támogatta őt. Kurt halála nagyon megviselte, de sosem gondolta, hogy öngyilkosságot követett el. Ritkán adott interjút, véleményét és szomorúságát megtartotta magának, azonban ha idegenek érkeztek a városba, akik Kurtről érdeklődtek, mindig szívesen segített és útba igazította őket. Jó érzéssel töltötte el, hogy unokáját annak halála után is bálványozzák és tisztelik az emlékét.

Ő volt az alapítója a Kurt Cobain Memorial Foundationnek, melybe rengeteg energiáját fektette, így neki köszönhető az Aberdeen szívében található Cobain-gitárt formázó szobor is. Mindemellett pedig Kurt többi rokonához hasonlóan ő is több ezer levelet kapott a rajongóktól, melyeket gondosan megőrzött.

„Nem hiszem, hogy kellene beszélnem erről az egészről. Nagyon büszke voltam Kurtre. Válaszoltam a rajongói leveleire, melyeket kaptam. Mikor kaptam egy levelet, ami érdekesnek tűnt, abban a pillanatban nekiláttam a válaszírásnak. Sosem dobtam ki őket és sosem untam meg, hogy válaszoljak” – nyilatkozta Leland.

Beláthatjuk, hogy Cobain nagypapa igyekezett minden energiáját unokája emlékének szentelni, minadzonáltal sajnos sosem volt lehetősége találkozni dédunokájával, Frances Beannel.

Mint említettük, Hank Harrison osztotta meg a nagyvilággal a szomorú hírt, miszerint elvesztette régi jó barátját:

„Leland 'Lee' Cobain tegnap elhunyt. Szomorú vagyok. Telefonbeszélgetéseink során számtalanszor mondtam neki, hogy kártyát cseréltünk. És megosztoztunk egy unokán. Ő volt Kurt Cobain apai nagypapája. 89 éves volt... De a legszomorúbb dolog az egészben, hogy soha életében nem találkozott a dédunokájával, pedig ez volt az, amit az, amire a legjobban vágyott. Nyugodj békében, Lee, az emléked örökké él majd” – szólt az üzenet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek