Starity

A legsikeresebb videoklipek: t.A.T.u.

2013. június 06. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az 1997-ben alakult együttes Oroszország minden idők legsikeresebb lányduója, akik három angol, illetve három orosz albumot tudhatnak maguk mögött. Most nézzük meg a lányok legsikeresebb klipjeit!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: t.A.T.u.

All The Things She Said

A 2002. augusztus 18-án debütált kisfilmet Trevor Horn rendezte, a 200 km/h in the Wrong Lane angol nyelvű album első kislemeze. Eladások alapján sikeres volt, több európai országban hetekig vezette a slágerlistákat. A kisfilmben Julia és Lena iskolai egyenruhában énekelnek egy drótkerítés mögött az esőben. A kisfilm közepe táján felvállalják egymás iránti szeretetüket, és elkezdenek csókolózni, a kerítés előtt álló emberek viszont megvetően lenézik őket, mert leszbikusok. A végén eláll az eső, és felfedik azt, hogy valójában nem ők a kívülállóak, hanem az őket becsmérlőek.

A világ legnagyobb videómegosztóján az egyik legnézettebb kisfilmük. Eddig több mint 42 millióan tekintették meg, és közel 160 ezren voksoltak a tetszik gombra, és csak 3600 ember tetszését nem nyerte el a mindennapi videó.

Not Gonna Get Us

Az 2003. május 5-én megjelent klipet szintén Trevor Horn rendezte, ugyancsak a 200 km/h in the Wrong Lane-en kapott helyet. Ugyan nagy sikernek örvendett, elődjét már nem tudta felülmúlni. Ez a kisfilm a „Nas Ne Dogonyat” (a Not Gonna Get Us orosz változata) videó szerkesztett verziója, a rendőrségi fotóikkal kezdődik, havas tájban menekülnek és beszállnak egy általuk lopott teherautóba. Áttörnek egy kerítést, és egy repülőtéren is átszáguldanak. Ezután Szibériában bukkannak fel, ahol egy munkást elgázolnak, akit az együttes alapítótagja, Ivan Sapovalov játszik. A végén a lányok átölelik egymást a lángoló teherautó tetején.

A szerzeményt eddig a videómegosztón több mint 8,5 millió ember nézte meg. Több mint 25 ezer pozitív értékelést, és csupán csak 483 negatív értékelést kapott.

30 Minutes

A 2003 júniusában debütált kisfilmet Martin Kierszenbaum és Robert Orton rendezték, ez is az első angol nyelvű nagylemezükről való, és a harmadik megfilmesített dal lett. A 30 Minutes eltér a pörgősebb dalokhoz képest, mivel ez egy kicsit lassabb ütemű és melankolikusabb hatású a szövege miatt. Az utolsó 30 perc is jelentheti a boldogságot vagy a szomorúságot, attól függően hogyan cselekszünk vagy döntünk.

A videóban Lena egy körhintában ül egy fiúval, akivel csókolóznak. A srác Lena intimebb testtájékain fogdossa. Eközben Julia az iskola wc fülkében bújt el a többi diáklány elől, hogy egy időzítős bombát programozzon be. A dal végén Julia által időzített bomba felrobbantja az egész körhintát. Julia zárómondata „Mama, Papa, Forgive Me”, ami arra utal, hogy bármit is tett, bocsássanak meg neki a szülei. A Youtube-on eddig közel 1,8 millióan látták. Több mint 5200-an gondolták azt, hogy ez a dal szívhez szóló lett, és kerek 100 embernek nem tudta belopni magát a szívébe.

All About Us

2005 augusztusában jelent meg a Martin Kierszenbaum és Robert Orton rendezésében készült kisfilm, melyet az első kislemezként adtak ki a Dangerous and Moving című, második angol stúdióalbumról. A videoklipet Los Angelesben forgatták, cenzúrázott és vágatlan verzióban is megjelent. Egész Európában igazán nagy népszerűségnek örvendett az új kisfilm a két év kihagyás után, mivel számos országban szerepelt a top 10-es slágerlistákon is.

A kisfilm arra utalhat, hogy bármilyen nagy vita vagy épp félreértés is alakuljon ki két ember között, az ne legyen maradandó. Ha szereti egymást két személy, akkor mindig számíthatnak egymásra jóban-rosszban. A klip elején Lena és Julia egy koreai étterembe mennek, miközben a rádióban szól az egyik legismertebb daluk az „All The Things She Said”. Hamis cikkek képei jelennek meg kettejük viszonyáról, egy vita után Julia elhagyja az éttermet a kiborulása miatt, majd az úton felveszi egy ismeretlen férfi és a lakására viszi. Lena eközben az autójával keresi, mivel aggódik érte, hogy a telefonján sem tudja elérni őt.. Ezután Julia a férfival aktusba kezdenek, ami hamar erőszakba torkollik. Julia végül kiszabadult a férfi kezei közül és egy pisztollyal véget vet a srác életének. Ezután Julia a tűzlétrán lemászik, ahol pedig Lena várta őt az autóval és egymásra mosolyognak. Az „All About Us” cimű (vágatlan) dalukat több mint 26,5 millióan tekintették meg. Közel 86 ezer ember vélte úgy, hogy az új albumuk előfutára jó választásnak bizonyult. Viszont alig többen mint 1800-an voksoltak arra, hogy talán mégse lett túl jó visszatérés.

Friend Or Foe

2005 decemberében jelent meg a Martin Kierszenbaum és Robert Orton rendezésében készült kisfilm, mely a Dangerous and Moving című lemez második kislemezeként látott napvilágot. Los Angelesben vették fel 2005 októberében, és vegyes fogadtatás érte.

A klipben Julia és Lena egy autóval állítanak be egy barlangba, ahol egy koncertet adnak a lázadó, rocker kinézetű fiatalok számára. A dal arra ösztönöz, hogy figyelni kell az emberek cselekedeteire, mert lehet, hogy valaki csak kihasznál minket a felfedhetetlen álszentségével, vagy éppen jópofizik, de a hátunk mögött simlis módon kiforgatja szavait.

Eddig több mint 800 ezer ember tekintetét vonta a monitor elé, majdnem 4500-an találták a zenét hallgathatónak, és csak 48 ember szerint nem volt túlságosan meggyőző.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek