Starity

A legsikeresebb videoklipek: Papa Roach

2013. június 10. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai zenekar idén ünnepli 20 éves fennállását és igen hatalmas sikereket tudhatott magának eddig pályafutása során. Jelenleg hét nagylemezt és egy válogatásalbumot jelentetett meg az 1993-ban alakult zenekar. Cikkünkben bemutatjuk a Papa Roach legsikeresebb klipjeit.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Papa Roach

Scars (Getting Away With Murder) – 2005

A Scars a zenekar negyedik, Getting Away With Murder címre keresztelt albumáról második kislemezként jelent meg 2004-ben. Az énekes, Jacoby Shaddix elmondása szerint a dal egy borzalmas vegasi éjszakájáról szól, mely megváltoztatta az életét. Koncertek alkalmával Jacoby gyakran elmondja, hogy ez a dal mentette meg az életét.

A dalhoz készült videoklipet Motion Theory rendezte és 2005. május 23-án került nyilvánosságra. A videó szerint Shaddix barátnője alkoholproblémákkal küszködik, amit Shaddix nehezen visel. Egy bulit követően kigyullad és leég a ház. Érdekesség, hogy a kisfilmben Taylor Cole színésznő alakítja az énekes kedvesét, akit olyan sikersorozatokban láthattunk eddig, mint a CSI, a Melroce Place, a Supernatural, a Hawaii Five-O vagy a Castle.

A videót eddig több mint 20 millióan tekintették meg és kiemelkedően sikeresnek mondható, hiszen több mint 80 ezren kedvelték és 1100 személy tartotta úgy, hogy nem kedvére való.

Last Resort (Infest) – 2000

A dal érdekessége, hogy az ezredforduló évében ez volt az a nóta, mely az MTV-n futott True Life és a Made című sorozatok főcímdala lehetett. A videó 2000. szeptember 18-án debütált és igen nagy sikernek örvendett, hiszen több nagyobb zenei listát is döntögetett. A klipet Marcos Siega rendezte és a kisfilmben a zenekart láthatjuk koncertezés közben, miközben a színpadot körülveszik a rajongók minden oldalról. A kisfilm során a kamera ráfókuszál néhány rajongóra és betekintést enged azok életébe, megmutatva fájdalmaikat és problémáikat. Több 98 Rock feliratú plakátot is láthatunk, mely egy rockzenei állomás Sacramentóban és azért jelentős, mert a Papa Roch ennek az állomásnak köszönheti szakmai karrierjük elindulását a rockzenei szcénában.

A Last Resort is igen nagy népszerűségnek örvend a Youtube-on, hiszen több mint 26 milliós megtekintéssel büszkélkedhet. Ebből több mint 70 ezer lájkot kapott és csupán 4 ezren szavazták le a dalt.

Hollywood Whore (Metamorphosis) – 2008

A szám a zenekar hatodik nagylemezén, a Metamorphosison kapott helyet és első kislemezként jelent meg 2008. október 26-án. Érdekessége, hogy ingyenesen letölthető volt a zenekar hivatalos honlapjáról. A dalban Jacoby arról énekel, miszerint mennyire elege van már Hollywood üdvöskéiből, akiket egyenesen r*bancoknak titulál. A nótához készült videoklipet Jesse Davey rendezte. A kisfilmben feltűnik egy csinos szőke hölgy is, mintegy szemléltetve, milyen típusú hölgyekre gondolt Jacoby Shaddix, Tobin Esperance és Jerry Horton a dal írásánál, ám a videó végén főszereplőnőnk „elvérzik”.

A videoklipre eddig több mint 16 millió alkalommal kattintottak, ebből közel 70 ezren pozitívan és csak 1200-an értékelték negatívan.

Getting Away With Murder (Getting Away With Murder) – 2004

A Getting Away With Murder a zenekar negyedik stúdióalbumának címadó dalaként és előfutáraként jelent meg 2004. augusztus 23-án. Több számítógépes játék betétdalaként is megjelent, így a fanatikusok többek között hallhatták az átdolgozott változatát a Gran Turismo 4-ben. A videó elején egy tőzsdei ügyletkötést láthatunk, mely a Papa Roachnak köszönhetően egy fergeteges buliba csap át. A klip a Stock Exchange Hallban játszódik – Shaddix korábban elmondta, hogy azt szerette volna, ha a klip egyszerre lenne szexista és bírna politikai jelentéssel.

A kisfilmet eddig közel 15 millió alkalommal tekintették meg, melyből több mint 36 ezer személynek elnyerte a tetszését és kevesebb, mint 500-an kattintottak a „nem tetszik” gombra.

...To Be Loved (The Paramour Sessions) – 2006

A szerzemény a banda 2006-os ötödik nagylemezén, a The Paramour Sessionsön kapott helyet, megjelenésére pedig 2006. október 11-én került sor. A klip rendezését Kevin Kerslake vállalta magára, a forgatási munkálatokat pedig a Los Angelesben található Park Plaza Hotelben hajtották végre. A kisfilmben egy hatalmas rock'n'roll bulit szeretett volna a zenekar megjeleníteni, melyet némi cirkuszi mutatvánnyal tettek még látványosabbá. Érdekesség, hogy a klipben több kisebb-nagyobb sztár is feltűnik, többek között láthatjuk Telly „Leatherface” Blackwoodot, aki színészként, birkózóként és producerként is tevékenykedik; vagy akár a Die Trying énekesét, Jason Jensont is megcsodálhatják a rajongók.

A videót eddig több mint 11 milliószor tekintették meg és a Getting Away With Murderhez hasonló statisztikát mutat: 36 ezer személy kedvelte és alig több, mint 500-an gondolták rossznak.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek