Starity

A Formula–1 bővülni fog egy új csapattal?

2010. augusztus 12. 11:11   |   Szerző: Viktoriiaa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Már a szezon eleje óta folyik a vita arról, hogy kell-e egy 13. csapat a Formula–1-be. A Nemzetközi Automobil- szövetség augusztus végén hoz döntést ebben az ügyben, bár sokan negatív véleménnyel vannak a 26 autós Formula–1-ről.

hirdetés
A Formula–1 bővülni fog egy új csapattal?

A Mercedes GP csapatfőnöke, Ross Brawn szerint egyáltalán nem lenne gond, ha bővülne a mezőny egy új istállóval. „Nem hiszem, hogy katasztrófa lenne, ha nem csatlakozna egy tizenharmadik istálló is. Inkább arra kellene törekedni, hogy a jelenlegi csapatokat bent tartsuk. Biztos vagyok benne, hogy a kisebb csapatok, amelyek hátul kullognak, jövőre csökkentik a nagyokkal szembeni hátrányukat. Szerintem izgalmas és érdekes lesz a következő szezon.” –   nyilatkozta Brawn.

Az F–1 gazdasági igazgatója, Bernie Ecclestone viszont nem támogatja az ötletet. Szerinte így is sok istálló van, melyeknek semmi helye nincs a száguldó cirkuszban; a Hispania Racing Team, a Virgin Racing, vagy a Lotus 4-5 másodperccel vannak lemaradva a többi csapattól, és lassúságuk rengeteg gondot okoz a gyorsabb autók számára.

Ecclestone 10 csapatot hagyna a Formula–1-ben, és inkább a helyszíneket bővítené. Mostanában Dél-Koreával és Indiával tárgyal ez ügyben, de szeretné, ha Amerikában (leginkább New Yorkban) is újra lenne futam. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek