Starity

A szemgolyónyaldosás az új őrület — videó

2013. június 13. 19:07   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A fiatalok körében elterjedt egy újabb, értelemmel nem bíró őrület, a szemgolyónyaldosás. Ám ez a furcsa, új divat kötőhártya-gyulladást okoz.

hirdetés
A szemgolyónyaldosás az új őrület — videó

Ez az őrület a japán gyerekek körében terjedt el, akik előszeretettel nyaldosták társaik szemgolyóit, mit sem sejtve a következményekről, beleértve a kötőhártya-gyulladást is. De hogy honnan indult a legújabb veszélyes fétis? A fiatal japán gyerekek úgy vélik, a szemgolyó megnyalása a nyelves csók után a következő szint – írja a Fox News.

A japánok után az amerikaiak is rögvest „átvették” ezt a szokást; egy tanárnő arról számolt be, hogy egy nap tíz olyan gyerkőccel találkozott az iskolában, akik bekötött szemmel járkáltak, annyira súlyos fertőzést kaptak. Egy amerikai nő azt állítja továbbá, a barátja örömmel nyalogatja a szemgolyóját, ugyanis ez élvezetet okoz neki. Ezek szerint ennek a furcsa és őrült szokásnak erotikus hatása is van?

Az orvosok azonban figyelmeztetik azokat, akik erre a borzalomra vállalkoznak, hogy a kötőhártya-gyulladás semmi a többi következményhez képest, hiszen a nyálban található baktériumok a szaruhártyát is roncsolhatják, arról nem is beszélve, hogy fűszeres és sós ételek fogyasztása után további irritációkat és fertőzéseket okoz az új trend.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek