Starity

Ryuichi Sakamoto két új albummal jön a nyáron

2013. június 15. 11:11   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világhírű japán zeneszerző, aki színészként is elismerést ért el, újabb munkáival örvendezteti meg a rajongóit ezen a nyáron.

hirdetés
Ryuichi Sakamoto két új albummal jön a nyáron

Ryuichi Sakamoto gyümölcsöző karrierje során nemcsak szólóalbumokat készített és mozifilmekben szerepelt, hanem rangos díjakat nyert filmzenéket is írt, sőt, még videojátékokhoz is készített zenét.

Legújabb albuma, amely a THREE nevet viseli, digitális formában jelenik meg június 17-én. A Decca Records kiadásában kerül a közönség elé – kivéve Franciaországban, Németországban, Ausztráliában, az USA-ban és Japánban.

A lemezen a csellista Jacques Morelenbaummal és a hegedűn játszó Judy Kanggal dolgozott együtt, akikkel sikeres koncertsorozatot tudhat a háta mögött. A felvételekre Portóban, Portugáliában került sor és Sakamoto néhány régebbi munkáját hangszerelték újra, öntötték új, friss formába.

A japán zenész legközelebb június 19-én lép színpadra a Meltdown Festivalon, Alva Noto társaságában a Royal Festival Hallban, Londonban.

Sakamoto rajongóinak még egy okuk van az örömre, ugyanis július 10-én Japánban megjelenik a Taylor Deupree-val közösen készített albuma, az öt szerzeményből álló Disappearance. Az új anyag szeptember 3-én a világ többi országában is kapható lesz.

A két zenész régóta baráti kapcsolatot ápol, 2012 áprilisában pedig együtt léptek fel a The Stone klubban, New Yorkban. Ekkor kezdtek el gondolkozni egy közös munkán. A felvételekre Sakamoto New York-i stúdiójában került sor. A Curl To Me című dalban közreműködött Ichiko Aoba, a népszerű japán énekesnő-dalszövegíró.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek