Starity

Harmincéves lett a Fekete Vipera

2013. június 16. 18:06   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Harminc évvel ezelőtt vetítették először a népszerű brit karakter, a Rowan Atkinson által játszott Fekete Vipera első kalandját.

hirdetés
Harmincéves lett a Fekete Vipera

1983. június 15-én mutatták be a történelmi sorozat, a The Black Adder (Fekete Vipera) első részét. A szereplők között feltűnt a legendás komikus, Peter Cook, Brian Blessed és a Tyneside-ban született ifjú komédiás, Rowan Atkinson. A második évadban – amely I. Erzsébet udvarában játszódott – Stephen Fry, Hugh Laurie (a későbbi Dr House) és Miranda Richardson vállalt mellékszerepet.

Atkinson már ismerősnek számított a brit televízióban a Not The Nine O’Clock News című show-nak köszönhetően, de valójában az időnként ármánykodó, szellemes Fekete Vipera szerepében futott be igazán.

A három évadot megélt sorozat nagy népszerűségnek örvendett, köszönhetően a tehetséges színészeknek, valamint a remek brit humorral feldolgozott történelmi témáknak.

Már a bemutatás évében, novemberben Emmy-díjat nyert, az utolsó epizód pedig 1989-ben került adásba.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek