Starity

Kanye West a Parkinson-kórral viccelődik

2013. június 20. 09:09   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai rappernek ismét sikerült felhívnia magára és szerzeményeire a figyelmet.

hirdetés
Kanye West a Parkinson-kórral viccelődik

Kanye Westet kritizálta egy brit jótékonysági szervezet az On Sight című szerzeménye miatt, amelynek szövege a Parkinson's UK szerint kegyetlen. West így rappel: „Amint félrehúzódok, és leparkolom a Benzt / Nagyot b*szunk, úgy remegünk, mint egy Parkinson-kóros.”

Steve Ford a Parkinson's UK képviseletében így nyilatkozott: Kanye West megbocsáthatatlan ostobaságról és kegyetlenségről tett tanúbizonyságot, olyan emberekkel szemben, akik egy gyógyíthatatlan betegséggel küzdenek.”

A Parkinson-kór egy neurológiai állapot, amely az agynak azt a részét támadja meg, amelyik a mozgást irányítja. Egyik jellemző tünete az önkéntelen remegés. A beszédre és az arckifejezésekre is hatással lehet. Nagy-Britanniában minden 500. ember ezzel a betegséggel küzd. A legtöbbjük már elmúlt ötvenéves, de fiatalabbak is szenvedhetnek a tüneteitől. Minden huszadik beteg negyven év alatti. A Parkinson-kórra nincs gyógymód, az okai még mindig ismeretlenek. Nem halálos kimenetelű betegség, de a tünetek idővel súlyosbodhatnak.

Ford hozzátette: „Az élet a Parkinson-kórral éppen elég nehéz anélkül is, hogy érzéketlen hírességek felhasználnák a következő nagy slágerükhöz. A Parkinson-kóros embereknek naponta meg kell küzdeniük az előítéletekkel – emiatt gyakran ki sem mernek mozdulni az otthonukból.”

West egyelőre nem nyilatkozott.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek