Starity

Benicio Del Toro a San José templom megmentéséért harcol

2013. június 24. 13:01   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Puerto Ricóban született Oscar-díjas színész tinédzserkora óta az USA-ban él, ennek ellenére folyamatosan figyelemmel követi a szülőhazájában zajló eseményeket.

hirdetés
Benicio Del Toro a San José templom megmentéséért harcol

Del Toro nemrég egy rövidfilmben vállalt szerepet, amelyben felhívja a figyelmet és adományokat gyűjt, hogy a San Juanban található San José templomot megmenthesse.

Az 1532-ben épült templom ebben az évben került fel arra a listára, amelyen azok a történelmi és kulturális jelentőségű, romos épületek szerepelnek, amiket az a veszély fenyeget, hogy eltűnnek a föld színéről. A San José az amerikai földrész második legrégibb temploma, egyúttal a spanyol gótika egyik ritka példája, amelynek sikerült fennmaradnia az évszázadok folyamán. 13 éve zárva áll a nyilvánosság előtt, mivel életveszélyesnek nyilvánították – súlyos szerkezeti károsodásokat szenvedett az elmúlt évszázadokban.

A Monuments Board of San Juan egy non-profit szervezet, amely a templom megmentését tűzte ki a céljául – eredeti anyagok és technikák felhasználásával. A restaurálás már elkezdődött, de még mindig szükség van az anyagi támogatásra, hogy az épület eredeti fényében ragyoghasson.

Del Toro örömmel vállalta el a felkérést, hogy a hírnevét felhasználva segítsen az épület megmentésében. Noha nem San Juanban született, hanem San German városában, gyermekkorát mégis ott töltötte, egészen tizenkét éves koráig.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés


Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek