Starity

Charlie és a csokigyár — a színpadon

2013. június 26. 15:03   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Június 25-én debütált a Theatre Royal Drury Lane színpadán Sam Mendes legújabb rendezése, a Charlie és a csokigyár musicalváltozata.

hirdetés
Charlie és a csokigyár — a színpadon

A musical Roald Dahl népszerű, 1964-ben megjelent mesekönyvének történetén alapul, amelyből hatalmas sikert arató film készült Johnny Depp és Freddie Highmore főszereplésével és amelyben a szegény sorsú, jólelkű kisfiú, Charlie belépőt nyer az excentrikus Willy Wonka csokoládégyárába. A többi nyertes gyermek cseppet sem kedves, inkább undok és önző, és a mese végén mindenki elnyeri a jutalmát (vagy éppen büntetését).

A modern tündérmese megmutatja, hogyan győzedelmeskedik a jó a gonosz felett – miközben bemutat egy igazán extravagáns figurát, Willy Wonka szerepében, akiről egyértelműen nem derül ki, melyik oldalon áll.

A színpadon Douglas Hodge alakítja Willy Wonkát; Nigel Planer Joe nagypapát; Clive Carter Mr Salt bőrébe bújt. A Charlie and the Chocolate Factory nemcsak a szereplő színészeknek köszönhetően ígér remek szórakozást, hanem a rendezőnek, Sam Mendesnek is, aki az Amerikai szépség című felkavaró filmjéért Oscar-díjat kapott. Noha Mendes leginkább a filmes munkájáról ismert, mégsem ismeretlen számára a színpadi rendezés, mivel több színdarab is fűződik a nevéhez: Gypsy, Oliver és a Cabaret.


Douglas Hodge bújik Willy Wonka bőrébe

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek