Starity

A legsikeresebb videoklipek: One Direction

2013. június 29. 20:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az angol zenekar, a One Direction már 2 éve uralja a világot, lássuk csak melyik videoklipjeik a legsikeresebbek!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: One Direction

Az alig három éve alapult, de mára már világszerte ismert és sikeres angol zenekar, a One Direction már számos világklasszis és toplistás dalt készített. Most bemutatjuk, hogy ezekhez a dalokhoz milyen videókat készítettek, és hogy azoknak mi a maga érdekessége!

What Makes You Beautiful – 2011

Ez a dal volt a zenekar első hivatalos videoklipje, ami 2011 augusztus 19-én jelent meg és egyben az Up All Night album első kislemeze is. A kliphez a forgatás két napot vett igénybe még júliusban, amihez a háttér élő volt, mégpedig a mesés kaliforniai Malibu Beach.

Az elején egy miniteherautóval utaznak a fiúk, amit Louis vezet – mert ekkor még csak ő tudott, és csak neki lehetett. A klipben pár átlagos lány szerepel a fiúkkal, főtérben van Harry Styles szólója is, amit az egyik lánynak énekel. A klip már a megjelenéskor sikeres volt, hogy a 2012-es MTV Video Music Awards-on az együttes két díjat is nyert érte.

A videoklipet sokan a Blink 182 – All The Small Thing című videójához és klipjéhez hasonlítják, hiszen szinte ugyanarról szól és majdnem ugyanott lett forgatva is. A klip mára több mint 390 milliós nézettséggel bír.

One Thing – 2012

A zenekar harmadik videoklipje, a One Thing következik a sorban nézettségileg. A kisfilmet Declan Whitebloom rendezte, aki azt mondta a fiúkkal való együttműködése után, hogy egy varázslatosan nagyszerű klipet készítettek. A videót 2011. november 28-án forgatta a banda és a stáb, a fiúk otthonának fővárosában, Londonban.

Több híres helyen is megfordultak a forgatás során, mint például a Trafalgar Square, a Piccadilly Circus vagy éppen a Big Ben. A banda elmondásuk szerint nagyon élvezte a forgatást, szerintük jó móka volt a városban mulatni és találkozni néhány rajongóval is. A videót 2012. január 13-án tették közzé a zenekar hivatalos VEVO-oldalán, ahol mára már nagyjából 250 milliós nézettséget tudhat magáénak.

Live While We're Young – 2012

A Live While We're Young című dal volt a Take Me Home album első kislemeze, aminek a hivatalos videoklipje 2012. szeptember 20-án jelent meg. A klip publikálásával voltak gondok, ugyanis az első hivatalos időpont szeptember 24-e volt, de valaki kiposztolta a videót rossz minőségben, ezért a fiúk pár órával később már kirakták a HQ-s verziót is.

A videoklipet Vaughan Arnell rendezte, és a Tunbridge Wellsnél, Angliában forgatták és leginkább tinédzserek szerepelnek benne, akik a bandával együtt, vadulnak, bolondoznak és vizipisztolyokkal játszanak. Eredetileg kempingezős témában gondolkodtak, ez pedig benne is volt, de a rendező nagyobb mókának látta, ha nem csak egy kis baráti kör, hanem egy nagyobb társaság vesz részt a klipben. Ez a dal mellesleg megdöntötte a YouTube 24-órás videórekordját, ezzel letaszítva Justin Bieber Boyfriendjét a trónról. A klip már 217 milliós nézettséggel rendelkezik.

Kiss You – 2013

A zenekar következő videoklipje a Kiss You, melyet szintén Vaughan Arnell rendező készített. Ez a dal volt a Take Me Home legutolsó kislemeze, és egyben a ranglisták és a rádiók legkedveltebb dala. A videoklipet a Beach Boys szörfös kultúrfilmjei és a régi hollywoodi filmek ihlették. Ez volt az első olyan videó a YouTube történetében, amit már az első héten 38 millióan néztek meg.

A banda először egy greenscreen előtt forgatott, ahol autóban és motoron „utaztak”, majd egy börtönszerűség előtt táncolnak raboknak öltözve. A tinilányok kedvére persze a zenekar a videóhoz olyan jelenetet is felvett, ahol félmeztelenül szörföznek. A dal 2013 február 8-án lett hivatalosan is kiadva, és hozzá a videó is ezen napon érkezett.

One Way Or Another (Teenage Kicks) – 2013

A legsikeresebb videóklipek sorát a 2013 februárjában megjelent Blondie-feldolgozás zárja. Ez a dal olyan sikerfilmekben volt betétdal, mint a Bajos Csajokban, a Csajok Monte Carlóban vagy éppen a So Undercoverben, de a Veronica Mars című sorozatban is hallatszódott.

A fiúk a Red Nose Day kampányhoz készítették ezt a feldolgozást, melyhez a klipet saját maguk rendezték forgatták le turnéjuk alatt. A videóban Japán, Afrika, Amerika és természetesen London is láthatóak és bár alig 4 hónapja van fent a One Direction hivatalos VEVO-csatornáján, de máris több mint 100 milliós nézettséggel rendelkezik és az iTunes-on is több hétig uralta a legtöbbet eladott dalok listáját.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek