Starity

Eminem őszintén mesélt drogfüggőségéről

2013. június 30. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Míg néhány évtizeddel ezelőtt a drogfüggőséget a rocksztárokhoz kötötték, addig napjainkban már nem csak őket fenyegeti ez a komoly probléma. Nemrégiben Eminem nyilatkozott őszintén drogfüggőségéről, nem hallgatva el a legmegrázóbb részleteket sem.

hirdetés
Eminem őszintén mesélt drogfüggőségéről

Mint tudjuk, Eminem a világ talán legismertebb fehér bőrű rappere, aki mögött igen fényes karrier áll. Mindeddig hét nagylemeze jelent meg, tíz filmben játszott szerepet, több saját vállalkozása van és számos díjra is jelölték már az évek során. Legutóbbi albuma óta igen keveset lehetett hallani felőle, melynek oka, hogy rehabilitáción vett rész annak érdekében, hogy megszabaduljon a tudatmódosító szerek általi függőségétől.

Napjainkban egy új dokumentumfilm készült, Hogyan szerezzünk pénzt drogok eladásából címmel, melyben Eminem is meglepő nyíltsággal beszélt saját függőségéről, valamint arról, hogy mennyire is fél a lehetséges következményektől, hiszen egyszer már majdnem életét vesztette kábítószer-túladagolásban.

Eminem 2005-ben döntött úgy, hogy kezelteti magát, mivel súlyos függőség alakult ki nála, már ami az altató tablettákat illeti. 2010-ben sajnos e probléma ismét felütötte fejét a rapper életében és akkor el is ismerte, hogy korábban 10-20 fájdalomcsillapítót szedett naponta.

„Válium, Ambien, a számok égbe szöknek, nem is igazán tudom, hogy éppen mivel utazom” – nyilatkozta akkoriban Eminek a Vibe magazinnak. A fent említett filmben a 40 éves sztár arról is nyilatkozott, hogy többször érezte magát a halál közelében. Mint megtudtuk, számára az jelentette a legnagyobb nehézséget, hogy szembenézzen a gyógyszerekkel szembeni függőségével, ám elmondása szerint sosem élt vissza crackkel vagy heroinnal.

„Nem tudom pontosan meghatározni, hogy mikorra tehető e probléma kialakulása, csak arra emlékszem, hogy mindig többet és többet akartam belőle” – nyilatkozta Eminem, aki még azt is elárulta, hogy a barátai többször szerettek volna segíteni neki, viszont éppen ő volt az, aki nem hagyta. Mindazonáltal ez a szemlélete megváltozott, amikor túladagolás kockázatával sürgősen kórházba szállították.

„Körülbelül két órával az után, hogy meg kellett volna halnom, a kórházban tértem észhez. A szerveim leálltak. A májam, a vesém, minden. Mikor elkészült a dialízis, a dokik nem hitték, hogy ez megtörténhet” – emlékezett vissza a rapper, majd azt is megosztotta a nagyérdeművel, miszerint a kórházból való távozása után három hétig nem tudott aludni és az állapota szép lassan visszaesett.

„Emlékszem, hogy csak sétálgattam a házam körül és minden nap azon gondolkodtam, hogy mi lesz, ha meghalok. Néztem a srácaimat és éreztem, hogy rám itt van szükség” – folytatta az emlékezést.

A rapper azt is elmesélte, miszerint a felépülés folyamata nagyon lassú volt és nehezen nyerte vissza az erejét. „Ez egy tanulási folyamat. Most is tanulok. Akkoriban képtelen voltam hinni abban, hogy valaki természetesen boldog lehet vagy természetesen működhet vagy csak élvezheti az életet úgy általában anélkül, hogy valami közbejönne. (...) Szóval én csak azt tudom mondani mindenkinek, hogy ez az egész jobbá tett, mint tudod. Csak csinálni kell.”

Napjainkban szerencsére jól van és igyekszik az egészségesebb életmód felé venni az irányt, hiszen még sok-sok évet szeretne eltölteni gyermekei társaságában.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek