Starity

A tökéletes első randi

2013. július 01. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Épp randira hívtak és lázas készülődésben vagy? Netán elszántad magad, hogy végre találkozóra hívd a kiszemelted? Cikkünkben adunk néhány tippet és praktikát, hogy mire érdemes odafigyelned a nagy napon!

hirdetés
A tökéletes első randi

Ne késs!

Valószínűleg nem árulunk el nagy újdonságot, ha azt tanácsoljuk, hogy ne késs el a találkozóról, hiszen a késés amellett, hogy ízléstelen szokás, még bizalmatlanságot is kelthet a partnerben. Se munka, se randi tekintetében nincs olyan, hogy stílusos késés! Ha úgy találod, hogy biztosan el fogsz késni, mindenképpen szólj róla a partnerednek, hiszen ellenkező esetben az is előfordulhat, hogy nem fog megvárni és így nem túl valószínű, hogy újabb találkozót kér majd tőled.

Fiúk esetében jó pont lehet, ha virágot visznek, hiszen ez is, mintegy biztosítékként opcionál azt sugallva, hogy komoly szándékkal érkezett a találkozóra, emellett pedig lovagiasságát is bizonyíthatja, hiszen manapság igen ritka a fiatalok körében az effajta udvariasság.

Légy természetes!

Nagyon fontos, hogy mindig magadat add! Ha szerepet játszol, vagy valótlan dolgokat állítasz, azzal csak magad alatt vágod a fát, hiszen ha a kapcsolat komolyabbra fordul, mindenképpen színt kell vallanod és akkor sokkal kellemetlenebb bevallani a hazugságot, illetve újraépíteni a bizalmat. Vedd figyelembe azt is, hogy a találkozás alkalmával azt mutasd, aki igazán vagy! Ne ekkor kísérletezz a legújabb sminkkészleteddel és ne ez legyen az első alkalom, amikor felveszed az új tűsarkúdat, hiszen Te sem akarhatod, hogy kellemetlenül süljön el a találkozás. Válassz csinos, kényelmes, de ne túl hivalkodó ruházatot és kerüld a mélyen dekoltált felsőket, illetve a túl rövid szoknyákat, ha nem szeretnéd, hogy egyéjszakás kaland legyen a romantikus randidból!

Adjatok alkalmat magatoknak arra, hogy megismerjétek egymást!

Rengetegen választják randihelyszínnek a helyi mozikomplexumokat, hogy ekkor egy mindkét fél által ideálisnak tartott filmet nézzenek közel két órán keresztül, majd a film végeztével a fiú hazakísérje a lányt. A mozizás, mint közös kikapcsolódás nagyon jó ötlet olyan párok esetén, akiknek az idejébe ritkán fér bele a kikapcsolódás, azonban első randinak mindenképpen rossz választás a mozi, hiszen ekkor nincs alkalmatok beszélgetni, ismerkedni, nem szereztek információkat a másik karakteréről, stílusjegyeiről. Mindezek fényében igen nehéz eldönteni, hogy szimpatikus-e a partner és lenne-e jövője egy esetleges kapcsolatnak. Az első randi szóljon az ismerkedésről! Fiatalok, ki a szabadba!

Légy kreatív!

Mint említettük, a helyszín kiemelten fontos jelentőséggel bír az első találkozás alkalmával. Ha rád van bízva a kiválasztása, abban az esetben próbálj meg kreatív lenni, keress olyan helyszínt, mely minden várakozást felülmúl, szokatlan vagy rengeteg mókával, beszédtémával lát el benneteket. Randik sokaságát öli meg, hogy a partnereknek nem akad közös témája vagy a helyszín nem adott ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Kerüld el ezt a kellemetlenséget és válaszd helyszínnek a helyi uszodát, korcsolyapályát, vidámparkot vagy állatkertet és garantáltan jól érzitek majd magatokat! Ha pénztárcakímélő szórakozásra vágytok, akkor szintén jó ötletnek bizonyul egy billiárd club meglátogatása, egy kellemes piknik a parkban, esetleg elmehettek bowlingozni, hiszen ekkor tanulhattok is valami újat, ismerkedhettek és szórakozhattok is közben.

Ne siess el semmit!

Egy randi még nem jelent semmilyen elköteleződést, így ha a partnered a találka végén meg szeretne csókolni, csak abban az esetben viszonozd a gesztust, ha az számodra is helyénvaló. Ellenkező esetben mondd el neki, hogy ugyan jól érezted magad, de részedről nem látod esélyét a folytatásnak. Légy udvarias, ne bántsd meg a partneredet akkor sem, ha nem szórakoztál olyan jól! Ha úgy érzed, hogy szívesen találkoznál máskor is a randipartnereddel, akkor ezt is nyugodtan elmondhatod neki. Ha pedig mindketten így gondolkodtok, akkor valószínűleg hamarosan ismét sor kerül egy újabb találkozásra, melynek kimenetele már csak tőletek függ!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek