Starity

A legsikeresebb videoklipek: The Script

2013. július 03. 21:09   |   Szerző: Barbus87

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egyre nagyobb sikereket elérő ír zenekar 2008-ban jelentette meg első nagylemezét. Azóta még két stúdióalbummal és 13 hivatalos videóval örvendeztették meg rajongóikat. A banda arra a legbüszkébb, hogy dalszövegeiket kivétel nélkül ők maguk írják. Most nézzük, melyik öt videoklipjük lett a legsikeresebb.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: The Script

The Man Who Can’t Be Moved (The Script) 2008

Ez a dal a srácok debütáló lemezén kapott helyet, talán ezzel a nótával sikerült igazán berobbanniuk a köztudatba. A videoklip 2008. július 27-én került fel a The Script hivatalos VEVO-csatornájára. A videót két napig forgatták Los Angeles utcáin és egy parkolóházban.

A történet szerint Danny visszatér oda, ahol exbarátnőjével találkozott, és addig nem hajlandó mozdul, míg a hölgy oda nem megy hozzá. Kitartóan üldögél és dalolászik az utcasarkon esőben, hóban, napsütésben.

A rendezői székbe az a Marc Klesfeld ülhetett, aki Bon Jovi Misunderstood és All About Lovin’ You című klipjeit is rendezte. Jelenleg a videó több mint 56 milliós nézettséggel bír a YouTube-on.

Breakeven (The Script) 2008

A Breakeven szintén a The Script korongról került ki, ez lett a fiúk harmadik kislemeze. A dalhoz készült kisfilmet a szülővárosukban, Dublinban forgatták le.

Danny oldalán a litván modell Irma Mali látható, akivel a forgatáson egymásba szerettek és négy évig éltek együtt. A videót Charles Mehling rendezte, aki négyszer dolgozott a bandával. 2008 szeptemberében debütált a YouTube-on a videó, azóta több mint 25 millióan kattintottak rá. A Breakeven második helyezést ért el a VH1 top 40 legjobb videók listáján 2010-ben. Olyan előadók klipjeit utasította maga mögé, mint Bruno Mars, Lady Gaga, Rihanna és Adam Lambert.

For The First Time (Science & Faith) 2010

A banda második nagylemeze 2010 szeptemberében került a boltok polcaira, ennek előfutára volt a For The First Time című dal, melyhez a hivatalos videó augusztusban került fel a világhálóra.

A nóta az után született, hogy a srácok haza utaztak Dublinba és szembesültek azzal, hogy sok barátjuk a hazájuktól távol próbál szerencsét, Dublinban ugyanis nagy volt a munkanélküliség. A videóban egy fiatal pár történetét ismerhetjük meg, akik New Yorkban vállalnak munkát, azonban a honvágy eluralkodik rajtuk. A hölgy szerepében a U2 énekesének, Bonónak a lányát láthatjuk, a párját pedig az angol színész, Luke Treadaway testesíti meg. A videót szintén Charles Mehling rendezte.

Nothing (Science & Faith) 2010

2010 novemberében újabb kisfilmmel örvendeztették meg rajongóikat a The Script tagjai, ezúttal Nothing című dalukhoz készült a videó. A srácok Londonban forgattak egy helyi pubban.

A történet szerint Danny szerelmi bánat miatt iszogat a barátaival, majd mikor már kellően spicces állapotba kerül, elindulnak a nagyvilágba. Danny út közben leugrik a Camden Lock hídjáról, a vízben hallucinációi vannak a hölgyről, aki elhagyta. A víz alatti jeleneteket egy uszodában vették fel. A klipet szintén Charles Mehling rendezte, a hölgy szerepében pedig ismét Irma Malit láthatjuk. A kisfilmre közel 19 millióan voltak kíváncsiak.

Hall Of Fame (#3) 2012

2012-ben megjelent a harmadik nagylemez, mely a #3 nevet kapta. A korong első kislemeze a Will.I.Ammel közösen felvett Hall Of Fame lett. Ez lett a srácok első no.1 slágere az Egyesült Királyságban. A dalhoz készült kisfilmet 2012 nyár elején vették fel Los Angeles egyik elhagyatott raktárépületében.

A videóban egy bokszoló és egy feltörekvő balerina küzdelmeit ismerhetjük meg. A srácok a dalban azt hirdetik, ne adjuk fel az álmainkat, kitartó munkával bármit elérhetünk. A kisfilmet Ethan Lader rendezte és több mint 87 millióan kattintottak rá a YouTube-on, ezzel a Hall Of Fame lett a banda legsikeresebb videója.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek