Starity

Beperelték James Cameront az Avatar miatt

2013. július 02. 14:02   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A brit képzőművész, Roger Dean beperelte a rendező James Cameront az Oscar-díjat nyert alkotása, az Avatar miatt.

hirdetés
Beperelték James Cameront az Avatar miatt

Dean, aki olyan progresszív rockbandáknak tervezett lemezborítókat, mint a Yes és az Asia, múlt héten New Yorkban indított jogi eljárást, azt állítva, hogy az ő munkáiból lopták az ötleteket a filmhez. A BBC News szerint a művész 50 millió dollárra (11 milliárd 270 millió forint) perli Cameront.

A kilencszeres Oscar-jelölt film, Zoe Saldanával és Sam Worthingtonnal a főszerepben, három technikai díjat nyert 2010-ben, és több mint 2,8 milliárd dolláros bevételt hozott.

Dean azt állítja, hogy a kanadai rendező a film készítése közben tanulmányozta az ő [Dean] korábbi munkáit, különösen a lebegő szigetekről és az égboltról készített festményeit – ahogyan az a filmben Pandora bolygójaként jelenik meg. Emellett kimutatta a hasonlóságot az Életfa és a Na'vik fája között.

Cameron, aki Oscar-díjat nyert a Titanic megrendezéséért, azt állítja, hogy 1995-ben született meg a fejében az Avatar ötlete. Azt is bejelentette, hogy két Avatar-folytatás van készülőben és az első rész 2014 decemberében kerül a mozikba. Cameron maga írta a forgatókönyvet.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek