Starity

A legsikeresebb videoklipek: Hoobastank

2013. július 05. 10:10   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az amerikai rockbanda, a Hoobastank 1994-ben alakult Agoura Hillsben, Kaliforniában. Lássuk a legsikeresebb videoklipjeiket!

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Hoobastank

Eddig hat albumot készítettek, legutóbbi korongjuk, a Fight or Flight 2012. szeptember 11-én jelent meg. Világszerte több mint tízmillió lemezt adtak el és különösen Amerikában örvendenek nagy népszerűségnek. Lássuk a legnépszerűbb videoklipjeiket!

The Reason – 2003

A 2004-ben megjelent The Reason lett a banda eddig legsikeresebb kislemeze, a Billboard Hot 100-on egészen a második helyig jutott, valamint az év dalának jelölték a Grammy Awardson. Az MTV VMA Asián elnyerte a legjobb rockdalnak járó díjat és még maga Sir Tom Jones is feldolgozta. A videoklipet 61 millió ember látta, 246.782-nek tetszett, 3.178-nak viszont nem.

A rövidfilm egy bonyolult drágakőrablást mutat be, amit a Hoobastank tagjai (valamint egy rejtélyes lány) követnek el, igencsak fondorlatos módon. A folytatásban, ami a Same Direction című dalhoz készült, még nagyobb turpisságra derül fény.

Running Away – 2001

A Running Away a 2001-ben megjelent debütáló albumról a harmadik kislemezes dal, ami remek helyezéseket ért el a rock-slágerlistákon és az egyik legnépszerűbb szerzeményüknek számít. Hétmillió ember látta a klipet, ebből 17 938 kattintott a tetszik, 237 a nem tetszik gombra.

A videoklip egy fellépést mutat be – a Hoobastank gyakran él ezzel az ötlettel. A banda egy nyitott kockában játszik, aminek a falaira különböző képeket és jeleneteket vetítenek – stílusosan egy lányról, hiszen a dal egy szakításról szól, egy olyan kapcsolat megszakításáról, amelyből a lány folyton menekülni próbált.

Crawling in The Dark – 2001

A Crawling in the Dark lett a a banda legelső kislemeze, ami 2002. április 1-jén jelent meg a boltokban és azonnal hatalmas sikert aratott. A dalhoz készített klipet hétmillió ember tekintette meg, 17.256-nek tetszett, 250-nek viszont nem nyerte el a tetszését.

Egy koncerten játszódik, ahol a Hoobastank a színpadon állva előadja a dalt népes közönsége előtt. Ezúttal mellékszálak is futnak, a fellépésre igyekvő fiatalokat mutatják be – az egyik srác az ablakon mászik ki, hogy kijusson a házukból és megnézhesse a bandát élőben.

Out of Control – 2003

A The Reason című albumon megjelent Out Of Control nagy sikerét mutatja, hogy szerepelt a Torque című filmben, valamint két videojáték hanganyagában is hallható (Backyard Wrestling 2: There Goes The Neighborhood, MX Unleashed). A dalban a walesi rockbanda, a Lostprophets két tagja, Ian Watkins és Jamie Oliver vokálozik.

A dal videoklipjét 6,6 millió ember látta – 19.582-nek elnyerte a tetszését, 305-nek azonban nem. Különleges technikával készült és egy koncert keretében mutatja be, ahogyan az énekes teljesen megőrül: ugrál, ordít, kapkodja a fejét és tombol. Ez az őrület természetesen a zenésztársaira és a körülöttük álló rajongókra is gyorsan átragad.

Remember Me – 2002

A Remember Me szintén a banda debütáló albumáról származik. Két változata létezik: egy hosszabb intróval bevezetett, és egy rövid gitárintróval bevezetett – ez utóbbihoz készült el a klip, amit 2.662.109 ember tekintett meg. 3 551 a tetszik gombra kattintott, 44 viszont nemtetszését fejezte ki.

A videó egy középiskolai futballpályán játszódik, ahol a Hoobastank a színpadon előadja a dalt, előttük pedig diákok ülnek az amerikai stílusú iskolapadjaikban. A rögtönzött koncert mellett egy iskolai évkönyv képei is peregnek a szemünk előtt, megmutatva, hogy nem mindenki az, akinek első pillantásra látszik. Az energikus dal végére természetesen felborul a rend és mindenki együtt tombol a bandával.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek