Starity

Kapitánykérdés a német válogatottban

2010. augusztus 14. 21:09   |   Szerző: enci874

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Franz Beckenbauer nyilvánosan is megfogalmazta álláspontját a világbajnokság óta felmerülő problémában: „Ha Ballack teljesen egészséges és játszik a német csapatban, akkor számomra ő a kapitány”.

hirdetés
Kapitánykérdés a német válogatottban

Mint ismeretes, a németek világbajnoki elődöntője előtti sajtótájékoztatón a csapatkapitány-helyettes Philipp Lahm kijelentette, igényt tart a karszalagra, és nem fog róla önszántából lemondani. Michael Ballack, aki a Chelsea-től a Bayer Leverkusenhez igazolt, továbbra is úgy látja, hogy ő a „főnök” a nemzeti tizenegyben.

Franz Beckenbauer fölöslegesnek tartja az efféle vitákat: „Hiszen már van egy kapitányunk.” Ballack akarata ellenére hagyta ki a dél-afrikai világbajnokságot. „Aligha vált az elmúlt három hónapban rosszabb labdarúgóvá. Miért kéne elvenni tőle a csapatkapitányi karszalagot?”

A „császár” Philipp Lahmról sem felejtett említést tenni. „Még fiatal, szóval várhat még egy kicsit.”

Ha viszont Joachim Löw, a német szövetségi kapitány mégsem a 34 éves középpályás mellett voksol, az Beckenbauer szerint Ballack válogatottbeli szereplésének végét is jelentheti.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek