Starity

A legsikeresebb videoklipek: Bruno Mars

2013. július 12. 17:05   |   Szerző: LoveNessa

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezúttal a honolului énekes öt legeredményesebb klipjét gyűjtöttük össze.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Bruno Mars
Fotó: Paola Kudacki/GQ

Ha azt a nevet mondjuk, hogy Peter Gene Hernández, valószínűleg kevesen tudják kiről is beszélünk, pedig egy igen tehetséges és elismert énekesről van szó, aki már elég régóta tevékenykedik a zeneiparban. Először csak dalszövegíróként volt ismert, később azonban, egészen pontosan 2010-ben megjött számára a várva-várt nagy áttörés. Bruno Mars azóta 14 klippel – köztük hat közreműködéssel – és két stúdióalbummal örvendeztette meg a világot, mi pedig most bemutatjuk nektek öt legsikeresebb kisfilmjét.

The Lazy Song (2011 – Doo-Wops & Hooligans)

A 2011 áprilisában megjelent klip került listánk élére, hiszen 403 milliós nézettségével toronymagasan lekörözi Bruno összes eddigi videóját. A klipet Mars és Cameron Duddy rendezték, a mókás koreográfia pedig a Poreotics-nek köszönhető.

Maga a dal 2011. február 15-én debütált, szerzői pedig Bruno mellett Philip Lawrence, Ari Levine és K'naan voltak. Az Egyesült Királyságban rögtön a slágerlisták élére ugrott, az USA-ban több mint 3 millió példányban kelt el és a kritikusok is csupa jó véleménnyel voltak róla, hiszen többek között a The New York Times, az About.com és az AOL Radio Blog is egy véleményen volt azzal kapcsolatban, hogy a The Lazy Song az album egyik legerősebb, legjobb szerzeménye és tökéletes nyári dalként titulálták, amitől mindenki sokkal jobb kedvre derül.

Just The Way You Are (2010 – Doo-Wops & Hooligans)

A képzeletbeli dobogónk második fokára a 2010. szeptember 8-án napvilágot látott Just The Way You Are című dalhoz készített videoklip került, hiszen mára már 310 millióan voltak rá kíváncsiak. A rendezői teendőkben Bruno itt nem segédkezett, hanem a teljes munkát Ethan Laderre bízta, akit Erika Iris Simmons inspirált a grafikai munkálatokban. Az énekes klipbeli barátnőjét Nathalie Kelley, ausztrál színésznő alakította.

A dal premierje ugyanez év július 20-án volt és ez volt első stúdióalbumának legelső kislemeze is. A dalszöveget Bruno, Philip Lawrence, Ari Levine, Khalil Walton, Jon Ray és Needlz írta. 2011. február 11-én Mars Grammy-díjat nyert szerelmes dalával, ami világszerte több mint 12 millió példányban kelt el, így pedig minden idők egyik legkelendőbb kislemezévé vált. A slágerlistákon is rendkívül jól teljesített, hiszen a Billboard Hot 100-as összeállításban Katy Perry Teenage Dream-jét taszította le kéthetes uralmából és a listán összesen 48 hétig foglalt helyet. A kritikusok által is rendkívül jó fogadtatásban részesült a dal, azonban a Contactmusic.com elmondása szerint lapos, unalmas, nyálas és semmivel sem tűnik ki a többi R'n'B-dal közül. Ennek ellenére sikere tagadhatatlan és a fent említett érvek mellett még az is bizonyítja ezt, hogy sokak kedvet kaptak feldolgozni a dalt, köztük volt Cory Monteith a Glee-ben, Nathan Sykes és a The Saturdays is.

Grenade (2010 – Doo-Wops & Hooligans)

2010. november 22-én került fel a legnagyobb videómegosztóra a Grenade című dalhoz készült kisfilm, melyet Nabil rendezett és, amit eddig majd 305 millióan tekintettek meg. A klip három MTV Video Music Awards-jelölést hozott Marsnak, a „Legjobb férfi videó”, a „Legjobb pop videó” és az „Év videója” kategóriákban.

A 2010. szeptember 28-án kiadott dal megírásában Bruno mellett részt vett még Philip Lawrence, Ari Levine, Brody Brown, Claude Kelly és Andrew Wyatt. A kritikák többnyire ezen szerzeménynél is pozitívak voltak, az MTV például Michael Jackson Dirty Diana című dalához hasonlította erőssége miatt. Listavezető dal volt Ausztráliában, Kanadában, Írországban, Új-Zélandon, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban és Amerikában is, utóbbi kettőnél a Billboard Hot 100-on már Bruno harmadik első helyezett kislemezeként. A Grenade három Grammy-díjra is esélyes volt az Év felvétele, az Év dalaés a Legjobb pop szólóelőadásakategóriákban, azonban Adele mindhármat elvitte előle.

Locked Out Of Heaven (2012 – Unorthodox Jukebox)

2012. október 15-én debütált a második stúdióalbumának első kislemezes dalához készült régies hangulatú klip, melynek rendezésében Bruno ismét szerepet vállalt Cameron Duddy mellett. A videónak különös története nincs, mindössze egy kis régi vágású mókázásról van benne szó, ezúttal lány sincs benne, akinek énekelne.

A kisfilm megjelenésének hónapjában volt először hallható a dal is, melyet Mars, Philip Lawrence és Ari Levine írtak. Az igen vegyes stílusú szerzeményt többnyire dicsérték, vokál részt például rengeteg pozitív jelzővel illették és számos régebbi banda zenéjéhez hasonlították a Locked Out Of Heaven hangzásvilágát, amit Bruno azzal indokolt, hogy sokan inspirálták közülük. De nem csak az emberek szívét, hanem a slágerlistákat is meghódította az új dal, hiszen a Billboard Hot 100 élén hat hétig, Kanadában pedig három hétig állt az élen, emellett pedig számos országban szerepelt a Top 10-ben.

It Will Rain (2011 – Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 Original Motion Picture Soundtrack)

Végül, de nem utolsó sorban pedig következzen az Alkonyat: Hajnalhasadás első részének egyik betétdala, melynek klipje igen kalandos módon, de végül 2011. november 10-én látott napvilágot. A videoklipet Phil Pinto és Bruno együttes erővel álmodták meg, melynek női főszereplője Vanessa Martins, modell volt és néhány jelenet is helyet kapott benne a filmből.

A Mars, Philip Lawrence és Ari Levine által írt szerelmes ballada 2011. szeptember 27-én volt először hallható és elérhető az iTunes-on, melynek előadója „a szerelem egy sötétebb oldalát megjelenítő” dalként írta le azt. Nem túl meglepő módon ez a szerzemény is nagy sikernek örvendett és a Billboard listáján ez volt Bruno negyedik #1 dala, mely más országok slágerlistáján is előkelő helyezéseket ért el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek