Starity

Rossz a kedved? Rajzolj le egy ételt!

2013. július 14. 18:06   |   Szerző: Kazuo

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemrég egy kutatócsoport egy érdekes megállapítást tett: ha lerajzolunk különböző ételeket, akkor azok javítanak a hangulatunkon. Na, de melyik élelem lerajzolása jár a legjobb eredménnyel?

hirdetés
Rossz a kedved? Rajzolj le egy ételt!

Nemrégiben a kutatók egy érdekes megállapítást nyertek: ha az emberek szomorúak és lerajzolnak valamilyen finom ételt, akkor a kedvük sokkal jobb lesz, sőt, boldogabbnak is érzik magukat. Mivel az emberek egy része, ha rosszkedvű, akkor evésbe fojtja a bánatát, ezért a későbbi lehangoltságát az esetleges elhízás fogja okozni.

Még tavaly év vége felé egy kutatócsoport összegyűjtött hatvanegy diákot a Bonaventura Egyetemen, akiknek nagy része túlsúllyal küzdött. Őket négy csoportra osztották szét, és mindegyik csapatnak más-más ételt kellett lerajzolnia. Az első bandának muffint, a másodiknak pizzát, a harmadiknak epret, a negyediknek pedig paprikát. Minden egyes ember ugyanazokat a színeket használhatta, amelyeket a többiek is. A kutatók eközben figyelték az alanyok hangulatát, éhségét és hozzáállását.

Megállapították, hogy a muffin 28%-kal, a pizza 27%-kal, az eper 22%-kal, a paprika csupán 1%-kal javította a diákok kedélyállapotát.

Mindezek után a kutatóknak sikerült arra rájönni, hogy az emberek hangulatát inkább a zsírosabb vagy édesebb ételek képesek fokozni. Ez ugyanolyan, mintha elfogyasztanánk, csak ebben az esetben lerajzoljuk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek