Starity

A legsikeresebb videoklipek: Lindsey Stirling

2013. július 25. 10:10   |   Szerző: Törpemókus

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ebben a cikkben a három éve tevékenykedő amerikai hegedűművész öt leghíresebb videóját mutatjuk be nektek.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Lindsey Stirling

Lindsey Stirling amerikai hegedűművész, táncos, zeneszerző és előadóművész, aki koreografált hegedűjátékot ad elő élőben és tölti fel Lindseystomp nevű YouTube-csatornájára.

A nagy sikert a Lindsey Stirling című albuma hozta meg számára, ahol számos nagysikerű dal található, többek között a most említendő számok is. Általában hiphop/dubstep műfajban tevékenykedik, de klasszikus zenét is játszik. A

saját dalai mellett feldolgozásokat is szokott készíteni, amik közül néhány meghaladta a 10 milliós nézettséget. Most következzen az öt legsikeresebb klipje!

Crystallize

A klipben Lindsey egy hórengetegben hegedül, magát a „kristályosodást” akarja bemutatni, amit a cím is jelez. A dal hangulata illeszkedik a videó hangulatához, ezt a gyorsabb-lassabb ütemeknél lehet érzékelni.

A kisfilm Lindsey eddigi legnézettebb videoklipje, több mint 66 és fél millió megtekintéssel bír, több mint 870 ezren lájkolták, és mindössze 14.000 olyan ember akadt, akit valamiért nem fogott meg a klip mondanivalója.

Elements

Elemek címmel az alább látható videó Stirling második legnépszerűbb felvétele, több mint 26 millióan látták már.

A klipben Lindsey az esőben táncol, a széllel küzd, a fűben üldögélve hegedül és a tűzzel vetekszik. A videóbeli táncmozdulatai is híresek lettek világszerte, sok hegedűs megpróbálkozott már hasonló vagy ugyanilyen koreográfiával. 340 ezer embernek jött be, amint Lindsey alkotott, és csupán háromezren találták mindezt kevésnek.

Shadows

Lindsey ebben a kisfilmben „megduplázódik”, amíg önmaga hegedül, addig árnyéka táncol vagy éppen utánozza az eredeti személyt.

A dalnak egyféle sejtelmes hangzása van, ezt a címből és a fekete-fehér színárnyalatból is ki lehet következtetni. A harmadik helyen áll ez a videó, s szintén több, mint 25 millióan tekintették meg.

Radioactive (Imagine Dragons cover)

A negyedik helyre egy feldolgozás kúszott fel. Lindsey Stirling idén májusban dolgozta fel az Imagine Dragons népszerű dalát, a Radioactive-et az öttagú Pentatonix együttessel.

A klip egy elhagyatott területen játszódik, és a hegedűszó mellett még a cselló is felcsendül.

Lindsey a forgatás óta is szoros barátságot ápol a tagokkal, a videó végén való bolondozás is ezt bizonyítja. Lassan a 25 milliós nézettséget tapossa ez a felvétel is.

Electric Daisy Violin

Ebben a videóban lehet a leginkább érzékelni az ír népzenei hatásokat, főleg a legelején.

Lindsey ismét egy lakatlan és összegraffitizett helyen ad műsort, de a dal vidámsága kárpótolja az üres helyet. Az ötödik és egyben utolsó helyen szerepel a klip, hiszen majdnem 17 millióan tekintették meg, kétszázezren lájkolták és csupán 1500 olyan ember akadt, aki nem volt megelégedve a klipben látottakkal.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek